Milyen objektívet nikon vázra?
Sziasztok!
Tudnátok pár tippet adni hogy mégis mivel kezdjek nikon d300 vázon.Már van egy 50mm fix, portréra használom , most akarok egy másik objektívet venni amivel több mindent meg tudok valósítani, de még nem tudom hogy nagylátó vagy tele tartományba kellene venni ezért azt szeretném ha mind a két irányba írnátok objektívet nem túl drágán de azért a képe valamivel azért a kit objektívekét haladja meg.
köszönöm!!!
Ha már jól megy a fotózás és olcsón szeretnél jó minőségű nagy fényerejű objektíveket gondolkozhatsz esetleg régi, manuális objektívben, igaz, le kell mondani az automatikus élességállításról és a fénymérésről.
Én egy D60-hoz vettem egy Nikon-Pentax K bajonett átalakítót, és van egy SMC Pentax-M 28mm f/2.8; SMC Pentax 50mm f/2; SMC Pentax 135mm f/2.5 és egy SMC Pentax-M 200mm f/4. Azt hittem nehezebb lesz a manuális élességállítás, de gyorsan lehet vele éles, jó képeket készíteni. A hátránya az, hogy nagy fényben túl nagy blendével homályos lesz a kép (2-es, 1.7 vagy 1.4 rekesznél).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!