Érdemes ilyen fényképezőgépet vennem?
Vagy totál felesleges és inkább kompaktot vegyek?
Szeretnék amatőr szinten megtanulni fotózni, esetleg videózni.
A fuji-ban egyedül csak az nem tetszik, hogy elemmel lehet működtetni.
Igen, ez tanuláshoz jó választás lehet. Ebben vannak manuális beállítások - amik a tanuláshoz elengedhetetlen, ha komolyan gondolod. A kompakt gépek mind automaták.
Az, hogy elemes ne tántorítson el, vegyél hozzá minőségi tölthető elemeket (AA akkukat) egy rendes töltővel.
Főleg a Sanyo Eneloop akkujait ajánlanám vagy az Energizert.
Egyébként mennyi a keret a fényképezőre?
Mert akkor a Fuji helyett inkább mondanám a Panasonic-Lumix gépek FZ sorozatát, az valamivel komolyabb és Leica optikás (és saját akkus). De ez már a 80.000Ft körüli kategória.
Vagy ha maradunk a 40.000 körüli árkategóriában ott van még a Canon SX160IS - akkora, mint a kompakt gépek, de van benne teljes manuális beállítás, és csomagban is szokták árulni (mármint Energizer tölthető elemekkel és töltővel).
De ha a Canon vagy a Fuji közt kellene választanom, akkor személy szerint én inkább a Fuji mellett voksolnék - már a fogása miatt is.
Első vagyok
Örülök, hogy másnak is segíthettem :)
Kedves "kérdezőválaszoló"! :) (Bocsi a megszólításért!)
Szerintem ebben az árkategóriában nincs RAW képes masina, frissítéssel sem. (De viszont photoshopban jpg-t is megtudsz nyitni CameraRaw-val, hogyha ez számít most...)
Nekem volt egy Panasonic-Lumix FZ45 típusú gépem, direkt olyan alkalmakra, amikor nem akartam a DSLR felszerelésem cipelni, de valami gép legyen mégis nálam. Na a lényeg ebből, hogy ugyan volt benne RAW lehetőség nem nagyon volt olyan program ami kezelte volna ezt. Camera RAW nem, a gyári mellékelt cd-n sem volt semmi olyan program... ami volt azzal csak simán jpg-be lehetett átmenteni és annyi. Szóval nem sok értelmét láttam ebben az esetben a RAW-nak.
(Ill. a gép megvan, csak inkább videokameraként funkcionál.)
Személy szerint én úgy gondolom, hogy a RAW-nak csak DSLR esetén van értelme, de akkor nagyon is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!