2008 júniusában vettem egy Nikon D40 fényképezőgépet, és azóta elég sokat volt nyúzva, használva. Kicsit aggódok, hogy nehogy beadja az unalmast. Mennyi ideig bírják a tükörreflexes gépek?
A D40 úgy tudom 80.000 expóra van hitelesítve. (Persze ez átlag érték, lehet több, de kevesebb is)
Az újabb vázak 100.000-re, a profibb vázak azt hiszem 150.000-re.
Egy legutóbb készült képedet feltöltöd ide, akkor kiírja, hogy pontosan most mennyi expó van a vázban; [link]
Azt hiszem a D40-hez egy zárcsere 20-30.000Ft, az meg nem biztos, hogy megéri majd.
Fúú köszönöm a linket, most néztem meg, 79000 körül járok. Nagyon necces a dolog.
Ha már tényleg szervizelni kéne, vennék inkább egy új masinát, ezt eldöntöttem elég rég.
Első vagyok
Az igen, szépen telenyomtad! :)
Szerintem is jobban jársz ha inkább veszel egy újabbat, egy kicsit elavult már a D40. Persze attól nem rossz gépezet!
Végül is ha cseréltetsz benne zárat, lehet, hogy még eltudod adni hiszen akkor egy "új" 0 expós vázat adsz el. Sokaknak jó lenne gyakorlásra is, tanuló gépnek is kifejezetten jó.
Én kb. 50.000 expónál jártam mikor lecseréltem a D40-et... de évekig nyúztam. Műterembe is! :)
Még mindig működik, csak ma már nem nagyon használom.
Hát 5 év alatt nem volt nehéz ennyi képet csinálni :D
Esetleg tudsz mondani ötleteket, hogy melyik Nikont érdemes venni, amit már olyan 100.000Ft körül meg lehet kapni? D3100-t nézegettem, ő egész jónak tűnik.
Még mindig én vagyok :)
Igen, jó váltás lehet a D3100 (ő 100.000 expóra van hitelesítve)
A D40-hez képest azért van különbség benne jócskán :)
A D3100 egyik kategória "tesója" (D3200)a másodgépem, de ismerősnek van D3100-a azzal is fényképeztem már.
Összehasonlításképp a D40 és a D3100 közt:
- 3 AF pont helyett 11 (mely pontosabb fókuszt eredményez)
- élőkép lehetőség (D3100)
- tükörfelcsapás tisztításhoz (D3100)
- 6 megapixel helyett 14,8
- láthatóan nem zajosodik annyira
- több iso érték; a legalacsonyabb iso 200 helyett 100, továbbá kiterjeszthető 12800-ig (100,200,400,800,1600,3200,6400,12800)
- fullHD videó felvétel
- gyorsabb sorozat
- nagyobb, részletesebb, élesebb kijelző (D3100)
Ez saját összehasonlítás, ezek a lesznek a leglényegesebb változások :)
Én a D3200-be 3 hónap alatt nyomtam 10.000 expót - szóval örülök, ha ténylegesen fogja bírni 3 évig.
Koncertre/fesztiválokra néha ezt viszem, mert nem fullframe, így az ott néha jól jön.
De előfordult már sokszor, hogy a műteremben is azt használtam, teljesen helytállt ott is. :)
Vagy szabadtéri portrézásnál is. De végül is akármiben, attól függ, ki mennyire tudja használni :)
Szóval a gép csak egy eszköz.
A D3100 és a D3200 közt eget verő különbség nincs, ilyenkor pedig már oly' mindegy, hogy 14 vagy 24 megapixeles. Bőven elég a 14, sőt még az is sok lehet :)
Két különbség biztosan van köztük ezen kívül: az egyik a magyar menü, a másik a kicsit fejlettebb videó és a külső mikrofon csatlakoztatási lehetőség.
Remélem hasonló válaszra gondoltál :)
húúúha, egyre inkább tetszik ez a masina :D nekem a magyar menü nem fontos, anélkül is megvagyok :)))
azt hiszem, itt az ideje elkezdeni gyűjteni a D3100-ra!
Még mindig én vagyok... az egyik legfontosabb különbséget kihagytam, most olvastam csak vissza.
A D40 CCD érzékelős, de a D3100 CMOS érzékelős.
A CMOS korántsem zajosodik annyira, mint a CCD! :)
Még mindig én vagyok...
Hát én egyszer vittem magammal koncertre a D40-et másodgépnek. Erre raktam egy nagylátót, hogy a közönségről is csináljak képeket. (Bejárásom van a kordon mögé koncerteken, fesztiválokon - ezért onnan akartam a közönség első sorairól képeket készíteni)
De amint megláttam, hogy milyen volt... inkább lemondtam róla.
Koncerten (meg amúgy is) a D3100-at megváltásnak fogod érezni a D40-hez képest!
(Privátba tudok küldeni koncert képeket, amiket általában D3200-vel lőttem)
(A D3200 a "kijárós" (=koncertek, utcai stb) vázam)
Megköszönném, ha küldenél :-)
Elhiszem, hogy megváltás lesz, pláne, hogy végre videókat is tudok majd csinálni :D Csak előbb össze kéne szednem a pénzt rá...
Amúgy már túlléptem a 80000 expót, 81 körül vagyok, és - lekopogom - még bírja szegény masina :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!