Hogyan kell ilyen kepet csinalni?
1. Szerzel egy állványt és rárakod a géped.
2. Keresel egy olyan helyet ( este , vagy még jobb naplemente előtt ) ahol forgalom van és már égnek a kocsik fényei
3. Aminek neked kell az a "Shutter-Priority AE", vagyis tekerd a programtárcsát az S módba.
4. Kísérletezz! A maximális záridő 8 másodperc. Neked nem feltétlen kell ennyi. Készíts több felvételt különböző záridővel és különböző expo komepenzációval és meglátod nem marad el a siker!
S üzemmódban a zársebességet a LCD kijelzőtől jobbra-fent lévő kis tárcsával tudod változtatni.
FZ45 típusú gépem volt nekem is, és van benne magyar menü!
Manuál módban megnyomod a hátsó tárcsát, akkor sárgával jelöli mit fogsz állítani, a kijelzőn alul fog megjelenni. Az első a záridő, a második a blende. Ha még egyszer lenyomod a tárcsát, akkor tudsz ugrani a kettő közt. Szóval ha az elsőn van, a tárcsát tekerd bal oldalra, akkor növeled a záridőt.
De viszont a legszűkebb blendeérték 8, így olyan hosszú záridőt sem tudsz állítani szerintem. Kb. akkor 5-7mp-es zárat mondanék.
Utolsó vagyok: érdemes az iso-t a legkisebb állítani, azt hiszem ez iso 80
De 100 is bőven jó, 400 fölé nem vinném... alapból nagyon zajos képeket készít ez a típusú gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!