Nem értek valamit. Miért kell, fényképezőkre különböző szűrőket venni? Én értem, hogy nagy ellenfény, de az nem segít, ha a záridőt növelem? Mert nekem bevált. Esetleg van valami hátránya?

Figyelt kérdés

2013. aug. 3. 17:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem értesz te semmit.

Ha sok a fény, akkor csökkented a záridőt.

Meg aztán a szűrők nem csak a nagy fény miatt vannak.

Ha el akarsz mosni pl. egy vízesést vagy egy tó hullámzását, nagyon hosszú záridő kell, tehát csökkenteni kell a fényt (nd-szűrő).

A szebb színekmiatt, illetve a tükröződések elkerülésére használják a polárszűrőket.

Vannak színszűrők, átmenetes színszűrők, különböző trükk- és effekt-szűrők, nem beszélve a klasszikus UV-szűrőről, amit sokan a frontlencse védelme miatt használnak.

2013. aug. 3. 17:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
ND szűrő kell akkor is, ha nagyon sok fényben szeretnél tág rekeszt használni, vagy fontos, hogy tág rekesznél is hosszabb legyen a záridő (pl videózás, f2.8, 1/50 egy nyári délutánon).
2013. aug. 3. 17:55
 3/3 anonim ***** válasza:

A szűrők adott feladatok elvégzésében segítenek.

Sokféle szűrő van, sokféle helyzethez.

Szóval hosszú...

2013. aug. 3. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!