Nikkor 18-55mm f3,5-5,6G AF-S DX VR, AF nem működik. Tudok tenni valamit?
Figyelt kérdés
Sziasztok ! Van egy Nikon D5100 típusú tükörreflexes fényképezőm, amiről leszedtem az objektívet, majd visszatettem rá és nem működik az autofókusz. A manuális fókusszal teljesen jól használható, viszont lassú és főleg sötétben rettentően nehéz vele fotózni Úgy tettem vissza ahogy kell tehát ez miatt nem hiszem, hogy elromolhatott. Mit kellene tennem, hogy újra használni, mivel éppen nyaralok és sehová nem tudom elvinni. :/. Előre is köszönöm ! :)2013. júl. 30. 16:58
1/6 anonim válasza:
ugye hülyeség olyant kérdeznem, hogy az obi oldalán a kapcsolót véletlenül nem nyomtad-e el manuális állásba?
2/6 A kérdező kommentje:
nem, nem nyomtam át, probáltam leszedni, visszetenni az obit, de semmi eredmény..
2013. júl. 30. 17:17
3/6 anonim válasza:
hmmm ... próbáld újra ... gőzöm nincs ... mit bazgálod az obidat? ... másikat raktál fel, és amikor ezt visszarakod akkor nem műksz? ... kapcsold ki a gépet és úgy vedd le és rakd fel ... más tippem nincs
4/6 A kérdező kommentje:
sikerüült ! :) Af-be tettem és úgy csavartam rajta egyet és megadta magát ! tökéletesen simán fókuszál.
2013. júl. 30. 17:38
6/6 anonim válasza:
Azért AF állásban ne nagyon csavargasd, mert leégeted a motort...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!