Nikon D40 jó kezdő fényképező?
Valamikor én is D40-nel kezdtem, emlékszem mindent amit tudtam eladtam, hogy megvehessem. :)
Habár én azóta 1-2 DSLR gépen túl vagyok, és mind Nikon volt, most is Nikonom van.
De szerintem a Canon jobb választás lehet... (a nagyobb megapixel és a 9 pontos AF miatt is, a D40-ben csak 3 van)
Ezeket már csak használtan lehet beszerezni így fontos megtudnod a vázakban hány expó van! Ez sem mindegy...
Mindent alaposan nézz meg, állapot, objektívek nem-e gombásak stb.
Nem egy mai gyerek, de a maga idejében nem volt rossz. Most már kissé elavult (mind az érzékelője, mind a felbontása, meg hát még itt-ott), de egy kezdőnek mindenképpen használható - lenne, ha (mint előttem is írták), lehetne kapni. Ebből már csak használtat tudsz venni, és sajnos ezek a géptípusok (DSLR) nem a hosszú élettartamukról híresek, sajnos.
Nekem egy D60-as 3 évet bírt ki (igaz, rengeteget fotóztam vele), utána mechanika cserére szorult.
3. vagyok
A 4. válaszolóval teljesen egyetértek, annyit fűznék még hozzá, hogy a D40 80.000 expóra van hitelesítve.
(Ez körülbelüli érték, lehet kevesebb, de lehet több is)
A Canonról nem tudok mit írni, mert mint mondtam mindig is Nikonos voltam/vagyok.
Ha a zár megadja magát cseréltetni kell, ami a D40-nél azt hiszem 20-30.000 Ft, annyit meg már nem biztos, hogy ér...
Összességében tényleg nem olyan rossz gép, még valamikor műteremben is használtam. Tanulni szerintem tökéletes, de tényleg ha használtan szeretnéd megvenni, mindenképpen nézd meg előtte személyesen, fogd meg, próbáld ki és kérj pontos expószámot, hogy jelenleg mennyi van a vázban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!