Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogy tudnék pénzt keresni a...

Hogy tudnék pénzt keresni a fotóimmal?

Figyelt kérdés
15 éves fiú vagyok, van egy Nikon D3100-as gépem 18-105mm-es objektívvel. Milyen lehetőségeim vannak?

2013. júl. 1. 15:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Milyen képeid vannak?
2013. júl. 1. 17:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Nagyjából semmilyen. Nagyon kiemelkedőnek és extrának kell lenned ahhoz, hogy ne aprópénzt (értsd a belekerülési költségnél és a befektetett időnél és energiánál kevesebbet) keress, ráadásul nem tudsz számlaképes lenni, szóval a megbízásos alapon működő dolog is kilőve. Várj három évet, végezz el egy OKJ-t, tanulj, költs el még 1-2M Ft-ot felszerelésre, alapíts vállalkozást, fizess be 700eFt-ot évente adóra (ha addig nem lesz több) és utána kérhetsz pénzt a fotóidért kb. Nem jó ez így de ez van.
2013. júl. 1. 19:08
 3/5 anonim ***** válasza:
41%

A stockfotós portálokba is érdemes belenyálazni, technikailag 100%-an tökéletes, esztétikailag is hibátlan képek milliói várnak új gazdáikra.

Pistike kap egy Nájkont "hű az anyját, máris értek valamihez" bocs, de ez így pont nulla.

2013. júl. 1. 20:07
 4/5 anonim ***** válasza:

A stockphoto azért nem hülyeség, mert ott technikailag ellenőrzik a képeid és a gyengébb képeket (fotósokat) kiszórják. Én annak idején istockphoto-ról vettem képeket és ott eleve egy tesztet töltettek ki, utána lehetett képeket feltölteni. Én a helyedben kiválogatnám a legszebb képeim, feltölteném bíráló portálokra (fotozz.hu, photosig.com), utána a jóra értékelt képeket próbálhatod eladni stock portálokon. Sok esélyed nincsen, de sokat tanulhatsz és ha egyet is eladsz 20 centért, tök jó érzés, azt már lehet úgy mesélni, hogy "USA-ból veszik a képeim" :-).

Komolyan pénzt keresni akkor tudsz, ha direktben valaki fizet neked, de annyian csinálják ingyen, hogy semmi esélyed nincsen. Ráadásul azért 1-2 évet folyamatosan tanulni kell, hogy a képeid jobbak legyenek, mint a szomszéd nagymamáé.

Összegezve hamarabb kapsz pénzt kertásásért (azért mondjuk én is fizetek szívesen), mint fotózásért, ez van.

Én amatőrként jópárszor kaptam fizetős munkát, de piszok nehéz, nyűgös dolog, bejön tényleg a számlázás témaköre, a jogtiszta SW, a rendes obi, stb. Ráadásul ehhez jó képek, ismertség kell, 0-ról hosszú, rögös út.

2013. júl. 2. 10:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Nézz amatőr fotó pályázatokat. :)
2013. júl. 5. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!