Melyik márkában lehet megbízni?
Szeretnék egy új bridge/superzoom gépet venni, napok óta keresgélek a neten, és már abban sem vagyok biztos, hogy melyik márka terméke volna a legjobb számomra. Eddig egy Nikon gépet néztem ki, egész pontosan a P510-et, viszont sok helyen negatív kritikát kapott. Mivel számomra ez nem egy olyan olcsó gép, már teljesen elbizonytalanodtam a vásárlásban.
Segítséget szeretnék kérni, hogy akkor mégis milyen márkát volna érdemes venni kb 80 ezerért?
Szerintetek melyik a legjobb bridge gépek tekintetében: Canon, Nikon, Fuji, Lumix vagy Sony?
Esetleg ha konkrét gépről is tudtok véleményt írni, szívesen fogadom.
Köszönöm szépen!
Én Canon párti vagyok, de sokminden nem nem tetszik amilyen irányban elmentek mostanába. Neked azt kell eldöntened, hogy mik az igényeid.
Akarsz-e videózni, szükséged van-e a Full HD-re. Lehessen változtatni a videó felvételi bitrátáját.
Legyen-e hálózati csatlakozója, családi események idején jól jöhet, mert hamar merülnek az akksik.
Kell e külső vakupapucs?
Az optikai zoomja 24mm-esről induljon-e?
Milyen extra funkciói legyenek? Nikonnál hallottam a szuper lassú videó felvételről. 120 kép/sec(640X480 ha jól tudom).
Ettől a Canon tovább megy 240 kép/sec (340X280 ha jól tudom), vagy a miniatűr, diorama effekt fotóknál, egyes modelleknél videónál is megvan amikor a kép alsó,felső széle homályos marad és olyan mintha terepasztalt videóznál,fotóznál...(youtube.com)
Kell-e manuális fókusz?
stb.
Kifejtenéd bővebben, hogy miért nem vagy elégedett a Canonnal? Egyébként az igényeket tekintve a P510 kb meg is felelne, csak néhány helyen annyira negatív kritikákkal illették, meg maga a Nikon márkát is, ezért bizonytalanodtam el.
Fuji bridge gépekről mi a véleményed? Ahogy nézem, egész olcsóak a többi bridge-hez képest.
A problémámat a Canonnal kapcsolatban itt fogalmaztam meg:
http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__fenykep..
Lehet, hogy nem tűnik komolynak a problémám, csak nem igazán értem a koncepciót.
Nem a Canon minőségével kapcsolatos, hanem az üzletpolitikájukkal. Én amatőr fotós vagyok, nincsenek ambícióim ezen a területen. Sőt inkább a videózás felé orientálódtam, a magam szerény lehetőségeimmel.
Másfél éve vásároltam egy Canon PowerShot SX 130 IS gépet, aztán később kiderült, hogy többet tud mint amit első ránézésre feltételeztem. Ami igazán megfogott az a dioráma effektes videózás. De egyéb kreatív lehetőségeket is tud: szín kiemelés a többi FF marad , szín csere. Ezek mind video effektek. Ezen kívül még lehetőség van külső hálózati adapter csatlakoztatására is. Szóval teljesen megvagyok elégedve a gép tudásával. Persze tisztában vagyok a kategóriájával, de amatőr szinten tökéletes választásnak bizonyult. Potom 42ezer forintért.
Ettől több effektet tudó Canon gép létezik közel a duplájáért(azóta olcsóbb lett) Canon PowerShot SX230 HS ez annyival tudott többet hogy tudja a szuper lassított videó effektet:240kép/sec de csak 340X280-as felbontáson(!).
A problémám az hogy azóta már kijött a PowerShot SX 150 IS, és a 160 IS. És csodák csodája az összes videó effektet kivették belőlük, és még hálózati adaptert sem fogadnak. Hát nem érdekes? Szóval teljes érthetetlenség van a Canon házatáján. Még a Canon PowerShot SX40-es gép is 110ezerért csak a szuper lassú videó effektet tudja, semmi mást.
Persze a fotósokat ez abszolút nem érdekli. Ez csak az én bogaram, lehet. De számomra akkor is felfoghatatlan ez az üzletpolitika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!