Milyen elemet vegyek a fényképezőgépembe?
Sziasztok!
Vettem 2 hete egy új bridge típusú fényképezőgépet, pontosabban Fujifilm Finepix Hs 25 EXR-t. Adtak hozzá alapból 4db Panasonic elemet melyet a 3. nap lemerítettem. Utána beletettem egy elég régi (5-6 éves) tölthető akkumulátort (1,2V-os 2650mAh erősségűt) és kitartott vele egy délután.
Most azt vettem észre, hogy hiába töltöm fel tökig az aksit, egyszerűen vagy be sem kapcsol, vagy fél perc után lemerül. Így van a Panasonic elemmel is. A házban találtam másik 4db elemet azzal is jelzi, hogy lemerült és lekapcsol.
Szerintetek az elemek régiek, és az aksi is? Vagy kevés lenne neki az 1,2V? Utánanéztem, sehol se találtam, hogy konkrétan milyen elem kell bele. Amit adtak alapból Panasonic sima elemeket azok 1,5V erősségűek.
4db tölthető akkumulátor 1,2V-al jó lesz? És milyen típusú akkumulátor éri meg?
Köszi előre is.
Felejtsd el a minél nagyobb kapacitást. Minél kisebb belső ellenállású legyen: a válasz: Eneloop vagy Eneloop Extreme.
Fényképezőgépben jobban teljesít mint a nagyobb kapacitású társai. Hiába a nagy kapacitás, ha terhelés alatt hamar leesik a feszültség, és azt a nagy kapacitást nem lehet kivenni belőle. (dobtam már ki néhány ciklus után 2700 mAh kapacitású akkut emiatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!