KisJuc716 kérdése:

Mi a különbség a Nikkor 18-55mm VR és az 55-300mm VR között?

Figyelt kérdés
A lényeget értem nagyjából, csak szeretném látni is a különbséget két egyforma képen. Akinek van mindkét obija, megtenné, hogy küld nekem képet? :)

2013. máj. 28. 06:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Az egyik nagylátószögű, a másik teleobjektív. A VR azt jelenti,hogy mindkettőben van képstabilizátor.

Mi a különbség? Hát....lényegében a zoom. A 18-55ös objektív legnagyobb zoom-ja 55mm, a másik objektívnek meg az a legkisebb állapota, és elmegy egészen 300mm-ig, amivel igen közel tudsz hozni távol lévő dolgokat.

Ha a két objektívet nézed, akkor 300/18 = 16,6x zoom-od van. Persze cserélgetni kell az objektíveidet.

Amíg 18mm-en kb. 75 fokos a látószöged, 300 mm-en úgy 4-5 fok.

2013. máj. 28. 13:35
 2/5 fairi1 ***** válasza:

[link]

tamronnak van egy tanító oldala, ott megmutatják mit jelentenek ezek a számok.

képnél válaszd ki hogy digitális opciót, mivel az jelenti az 1,6 szorzót ami a consumer nikonokra jellemző

utána válasz lencsét és képet,és játssz!

" Mi a különbség? Hát....lényegében a zoom.18-55ös objektív legnagyobb zoom-ja 55mm"

huhh,ez tiszta fizikai fájdalmat okozott mikor olvastam, 55 mm a gyútáv!!!, nem zoom

2013. máj. 28. 16:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Persze...fizikai fájdalmat okozott. De a kérdősből kiderül, hogy nem igazán ért hozzá a kérdező, így felesleges gyújtótávról, meg fénytanról beszélni, meg 35mm-hez viszonyított 1.6os szorzóról. Nem hiszem, hogy segítesz ezekkel. Amit ő leginkább érzékel az az, hogy mekkora a zoom :) ezt pedig másképp nem tudtam leegyszerűsíteni, mint a számokkal, aránypárokkal. :)
2013. máj. 28. 16:35
 4/5 anonim válasza:

Szia!

[link]

ez az oldal a nikon objektívekhez való,ezért a kérdéses objektíveket is megtalálod,csak kiválasztod a gépvázat+objektívet és már próbálhatod is a képkivágást!

2013. máj. 28. 16:59
 5/5 anonim válasza:
A Nikon lencsék szimulátora átkerült ide: [link]
2016. jan. 23. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!