Miért készít olyan képeket a fényképezőgépem, ami úgy tűnik, mintha el lenne mosódva és a kép "festve" lenne?
felbontás legnagyobb, iso-t általában automatikusan állítja be.
gépen jónak tűnik a minőség, de ha ráteszem számítógépre,akkor homályosabb, és a kontúrok nem látszódnak tisztán, hanem olyan hatást kelt a kép,mintha festmény lenne...
itt van egy példa: feltöltöttem az eredeti, 3 megás képet.
Ha rá van közelítve,akkor lehet látni,hogy nem éles. Néhány kép még ennél is homályosabb. Egyedül akkor jó,ha makrón fényképezek, persze azt közelről szoktam...
:/
Olcsó, 30x-os zoomos objektív, aprócska szenzor, és túlságosan lelkes zajszűrés a ludas leginkább ezekért a képekért.
Ha automatán hagyod az érzékenységet, akkor kissé sötétebb helyen már esélyes, hogy felnyomja az ISO értéket, ami több zajjal és még erősebb szűréssel jár. Még festményszerűbb lesz a kép. Itt persze nem ez volt a helyzet.
Ennyit tud sajnos.
Próbálj erős kontrasztú, napsütötte témákat fotózni.
Erdőben, árnyékban, épületen belül sajnos meghalnak ezek a gépek.
Találtam egy online exif nézegetőt, ami megeszi a képedet:
Ez alapján a JPEG minőség csak normál volt, ezt legalább finomra kéne tenni (fine), de ha van, akkor super/extra fine javallott. Ezt a felbontás és képminőség beállítások között keresd.
A képen egy csepp zaj nincs, épp az a gond, hogy a tömörítés elvitt mindent, a részleteket is, ezért tűnik minden mosottnak. Ha átállítod a finomságot, több részlet fog megjelenni, de a képzaj (szemcsézettség, színfoltok) is növekedhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!