Milyen mikrofont ajánlanátok DSLR-videozáshoz?
Tapasztalatom nincs egyikkel sem. :(
Ha jól tudom, puskamikrofont a természet hangjait rögzítő fanok használnak, aminek csak a nevében van a puska szó, igazából egy parabola ernyő, amelynek a fókuszában helyezkedik el a mikrofon. A készüléket ellátják célzóberendezéssel. Igen erős iránykarakterisztikája van. Néhány fok.
A Rode egy elég jó és elterjedt márka a külső videómikrofonok között.
Egy barátom Rode SVM-et használ a kameráján, és nagyon elégedett vele. Alapból jár hozzá szélvédő huzat. Bár nem puska.
A linken szereplő NTG-1 is jó. Gyári puskamikrofonok (pl. Panasonic) 100 ezer körül indulnak.
Csakis a Rode videómikrofont ajánlom, már több mint egy éve azt használok és kiválóan működik. Egyetlen hátránya az, hogy be kell kapcsolni a rögzítés előtt, ha elfelejtet egy üres hangot fogsz felvenni.
Szerintem megéri az árát!
Az úgynevezett "puskamikrofon" csak távolabbról készült felvételekhez célszerű. Riportokhoz aránylag kis érzékenységű, de jó minőségű mikrofon kell. Éppen a felesleges zajok (környezet, szél stb.) kiszűrése miatt. Az ilyen mikrofonok általában el vannak látva (levehető) szélvédő sapkával is. Konkrét típust nehéz lenne ajánlani, egyrészt felvevő eszközönként eltérő lehet, melyikhez milyen a megfelelő, másrészt az sem mindegy, mennyit tudsz rászánni, és be tudod-e szerezni.
Én riportokhoz egy aránylag régi JBL mikrofont használok, egy EON szetthez adták évekkel ezelőtt. A minősége (erre a célra) kiváló, de ugyanakkor annyira érzéketlen, hogy még egy rendezvényen való riport-felvételnél sem zavaró az úgynevezett "atmoszféra". Félprofi Panasonic kamerám van, próbálgatással ez lett a legjobban megfelelő hozzá.
Az úgynevezett "puskamikrofon" csak távolabbról készült felvételekhez célszerű. Riportokhoz aránylag kis érzékenységű, de jó minőségű mikrofon kell.
Kiválóan használható a Rode mikrofon 30-40 cm-ről is. Rengeteg videó tanusítja ezt az interneten is.
Én Rode pro-t javaslok, kedves kérdező, azzal nem tudsz mellélőni - és az ára is kedvező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!