Létezik ilyen fényképező? (bővebben lent)
Létezik olyan fényképező amely digitálisan dolgozza fel a képeket ,de mégis szinte minden manuálisan történik ( élességállítás, záridő, blende)?
Egy menürendszer nélküli viaszonylag egyszerű gép.
A cserélhető objektives DSLR gépek majdnem megfelelnek az elvárásaidnak, de a menürendszert ott sem úszod meg. Valamit csak abban találsz meg, fehéregyensúly, érzékenység, meg csomó egyéb.
Vagy ha van pénzed, és tetszik a retro stílus, akkor Leica M9. A kezelőszervei hasonlóak a filmes fényképezőgépekhez (menü itt is van), zársebességet tárcsával, élesség, rekesz állítás az objektíven történik gyűrűkkel.
Nincs ilyen gép.
Eleve a digitális volta bonyolult hardveres és szoftveres képfeldolgozást feltételez. Már az utóbbi évtizedek filmes gépei is komolya elektronikával rendelkeztek. Már a rekesz állítás sem manuális többnyire.
Urak! (Valahogy úgy érzem, hogy hölgyek nem írtak ez esetben)
Most tettem fel ezt a kérdést, amit rég óta forgatok a fejemben. Látom másokat is foglalkoztat. Nekem van egy Nikon 401x tükörreflexes gépem egy (szerintem) jó zoomos objektívvel. Nagyon örültem neki, de jött a digitalizáció. Úgy hiszem a Nikon jobb, mint amit most megengedhetek magamnak és nagyon tetszene egy ilyen megoldás. Érdekelne, ha valaki alkotna ilyet elfogadható áron. A gépet itthon tartogatom, mert nem adom el annyiért amennyit kínáltak érte, nincs szívem elkotya-vetyélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!