Sport/állat fotózáshoz melyik obit érdemesebb venni? 55-200mm vagy 70-300mm?
örömmel elfogadok egyéb ötleteket is, csak az ára az ami nem mind1 :)
És köszi a választ :)
Igazándiból az 55, és a 70mm között olyan sok különbség nincs, az a 15mm nem ad sokkal nagyobb látószöget, inkább csak számbelileg van talán különbség, de hát ez persze attól függ.
Állatok fotózásához én mindenképpen a 300mm-t ajánlom, úgyhogy ha mindkét témában szeretnél dolgozni, mindenképpen a 70-300 a nyerő.
A sportfotózással az a helyzet, hogy nincs annyi pénz, ami elég lenne egy jó felszereléshez :) Adott ugye, hogy mindenképpen a pálya széléről fotózol, az viszont helyfüggő, hogy mekkora a távolság a pálya szélétől a zenekari árokig, már ha van ugye, és itt jön az, hogy megint jobban jársz a nagyobb gyújtóval, mert előfordulhat, hogy le sem engednek az árokba, csak a lelátóról dolgozhatsz...
Az 55-200 utazózoomnak tökéletesen megfelel, de hagyjuk is meg annak :)
köszönöm a válaszokat! :)
Hát igen, de sajnos igazán jó felszerelsben nem is gondolkozhatom egyelőre, mert nincs rá keret. Amúgy is még csak most fogom kezdeni, nem is árt ha nem költök rá annyit. Eddig csak bridge gépemmel ügyeskedtem.
Nem akarok én olyan exkluzív állatokat fotózni hogy annyira messze legyek tőlük. Főleg ló, sportból meg lovassport, ami célba van véve.
Akkor pontosan milyet javasoltok ( a kérdésemben feltett példáktól eltekintve; linket is küldhettek) ha valószínűleg legtöbbször kézből kéne fotózni, és gyakran nem a legjobb fényerőnél, és hát ugye rövid záridővel készülne a gyors mozgás miatt. Lenne olyan is amikor nem szabadtéren megy a fotózás.
Létezik ilyen elérhető áron? :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!