Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Sport/állat fotózáshoz melyik...

Sport/állat fotózáshoz melyik obit érdemesebb venni? 55-200mm vagy 70-300mm?

Figyelt kérdés
Előre is köszi!

2013. jan. 3. 14:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én inkább az elsőt venném, ha csak ezek közül lehet választani. Azzal legalább tudsz aránylag nagyobb látószögű képet is csinálni, ha hirtelen az kell.
2013. jan. 3. 15:00
 2/12 A kérdező kommentje:

örömmel elfogadok egyéb ötleteket is, csak az ára az ami nem mind1 :)

És köszi a választ :)

2013. jan. 3. 18:48
 3/12 anonim válasza:
Szerintem állatok fotózásához mindenképp az utóbbit vedd, de végülis attól függ, ha sportot is, meg állatokat is akarsz fotózni, akkor inkább az előző, mivel az előzőnek nagyobb a látószöge, de megfelel az is állatok fotózására ugyanúgy.
2013. jan. 4. 01:45
 4/12 anonim ***** válasza:

Igazándiból az 55, és a 70mm között olyan sok különbség nincs, az a 15mm nem ad sokkal nagyobb látószöget, inkább csak számbelileg van talán különbség, de hát ez persze attól függ.

Állatok fotózásához én mindenképpen a 300mm-t ajánlom, úgyhogy ha mindkét témában szeretnél dolgozni, mindenképpen a 70-300 a nyerő.

A sportfotózással az a helyzet, hogy nincs annyi pénz, ami elég lenne egy jó felszereléshez :) Adott ugye, hogy mindenképpen a pálya széléről fotózol, az viszont helyfüggő, hogy mekkora a távolság a pálya szélétől a zenekari árokig, már ha van ugye, és itt jön az, hogy megint jobban jársz a nagyobb gyújtóval, mert előfordulhat, hogy le sem engednek az árokba, csak a lelátóról dolgozhatsz...

Az 55-200 utazózoomnak tökéletesen megfelel, de hagyjuk is meg annak :)

2013. jan. 4. 08:14
 5/12 anonim ***** válasza:
Mindenhez ami kisebb mint egy IFA és egy T-Rex keresztezéséből született lény, legalább 400mm kell APS-C-n. Full Frame-en negyven méterről mondjuk inkább 600-800+ mm gyújtótávolságban gondolkoznék ha nem hangyaőzeket, hangyadarvakat akarsz fotózni. 2-300-al még APS-C-n is felejtős. Ilyen cuccot középkategóriás autók árából szoktak építeni...
2013. jan. 4. 10:17
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha ez a kettő választásod van, és semmi más, Az említett objektivek fényereje is fontos információ lenne... A sporteseméyneknél jellemzően gyors mozgást esetleges kevés fény mellett, csak jó fényerejű objektivvel vagy nagyon magas érzékenységgel lehet fotózni... Továbbá azt is fontos lenne tudni hogy hány megapixeles géppel probálkozol? Magas megapixelnél "talán" jobban belefér egy képkivágás vagy utolagos nagyítás.. Egy jobb fényerejű, de kisebb gyujtotávolságú objektivvel lehet, h pont le tudsz féynképezni egy gyorsabb sporteseményt úgy hogy utolag még kép lesz belőle. egy rosszabb féynerejűvel lehet h csak a záridőt tudod már csökkenteni az érzékenység ésszerű növelése után, és nagy eséllyel bemozdult képeket csinálsz... Amugy az előttem szóló jól irta.. sajnos méregdrága beruházás egy jo felszrelés sport fotozáshoz.
2013. jan. 5. 02:33
 7/12 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat! :)

Hát igen, de sajnos igazán jó felszerelsben nem is gondolkozhatom egyelőre, mert nincs rá keret. Amúgy is még csak most fogom kezdeni, nem is árt ha nem költök rá annyit. Eddig csak bridge gépemmel ügyeskedtem.

Nem akarok én olyan exkluzív állatokat fotózni hogy annyira messze legyek tőlük. Főleg ló, sportból meg lovassport, ami célba van véve.

2013. jan. 5. 18:34
 8/12 anonim ***** válasza:
Hát szerintem akkor mindkettő szoba jöhet. de én a jobb fényerejűt választanám feltéve h van különbség köztük (F érték)... Régen vettem egy 90-300-as objektivet, nagyon szép képe van/volt, ha épp jo nagy napsütés volt. Azon kívül nemsokmindenre tudtam használni. és amit feltétlen tanácsolok, ekkora gyujtotávolsághoz ÁLLVÁNY szinte muszáj. kézből ne is nagyon próbálkozz. sok sikert!
2013. jan. 5. 20:35
 9/12 anonim ***** válasza:
70-300 jobb a távoli dolgok fotózásában, de a gyenge fény hatására a gyors mozgás megörökítéséhez, kézben tartva csekély az esély, hogy 300 gyújtópont távolsággal (és a hozzátartozó zársebességgel) fogsz tudni éles képet készíteni. Ez esetben már fontos szempont hogy melyik IS obi?
2013. jan. 6. 00:04
 10/12 A kérdező kommentje:

Akkor pontosan milyet javasoltok ( a kérdésemben feltett példáktól eltekintve; linket is küldhettek) ha valószínűleg legtöbbször kézből kéne fotózni, és gyakran nem a legjobb fényerőnél, és hát ugye rövid záridővel készülne a gyors mozgás miatt. Lenne olyan is amikor nem szabadtéren megy a fotózás.

Létezik ilyen elérhető áron? :/

2013. jan. 7. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!