Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet vegyek,...

Milyen fényképezőgépet vegyek, ha kezdő fotós vagyok? Milyen objektívet vegyek hozzá?

Figyelt kérdés
Nézegettem már gépeket, és a legjobban a Canon EOS 1100d tetszik. Nektek mi a véleményetek erről? Mit ajánlanátok még? Milyen objektív kéne hozzá, hogy közelre és távolra is tudjak képeket készíteni? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!! :)

2012. szept. 21. 15:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Mennyi pénzed van rá?

1100D jó kezdés, 18-55 IS II kitobival. De ez csak közelre jó, távoli képekhez kell egy tele, 55-250 vagy 70-300 IS USM. Viszont ez ráér kicsit később is.

Olyan objektív, ami közelre és távolra is elég jó, gyakorlatilag nem létezik. (A 18-200 elég vacak képet ad, a 28-300 drága, és nem elég nagy a látószög a te vázadra. De leginkább drága).

2012. szept. 22. 00:27
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ!! :) maximum 150. nekem még ajánlották a 18-135-ös objektívet is, azt mondták, hogy ez jó közelre és távolra is, (de sajnos ez drága). használtan vagy újan érdemesebb megvennem a gépet illetve az objektívet?
2012. szept. 22. 11:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindkettőt lehet használtan venni, de használt Canon 40D vásárlást nem javaslok, mivel voltak széria hibák, ami miatt a zár a tervezettnél sokkal hamarabb tönkremehet. A zárcsere pedig vagy 40 ezer.

Szerintem egy használt Nikon D5100 + 18-105 VR, vagy egy használt Canon 30D + 18-55 IS II játszik. Előbbi egy gyengébb építésű váz, de tud videót, és elég univerzális az objektív hozzá.

Utóbbi egy profi építésű váz, nagyon jó ergonómiával, de régebbi, ami miatt rosszabb egy kicsivel a képminőség, és nincs videó. Az objektív pedig a Canon alapobija, bár távolra nem jó, de az átlagos helyzeteket jól kezeli.

Meg kell viszont jegyeznem, hogy mivel a legújabb Canon vázakon kívül egyik vázban sincs normális videó AF, ezért fényképezővel videózni csak manuális fókuszálással lehet. Profikat ez nem zavarja, ők eddig is így csinálták, de az amatőröknek meg kell vele küzdeniük az első sikerekért.

Én Canonos vagyok, de szívesen váltanék Nikonra, ha nem lenne egy csomó drága objektívem. Viszont a fenti verziókból a Canon 30D talán egy kicsit jobb választás.

Canonnak viszont nincs olcsó, értelmes multifunkcionális objektíve a kis vázakhoz.

2012. szept. 22. 12:13
 4/5 A kérdező kommentje:
Miért váltanál Nikonra?
2012. szept. 22. 14:44
 5/5 A kérdező kommentje:
ja és egyébként köszönöm szépen a választ!! :)
2012. szept. 22. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!