Hogyan kell úgy fotózni, hogy az előtérben az alak éles legyen, a háttér viszont elmosódott?
Kézi beállításokkal kell dolgozni, válaszd a legnagyobb blendét és kézi fókuszt (élességállítást)..
Még automatán is lehet próbálkozni, esti-hajnali időszakban (kis fényerő), a gép exponálóját félig nyomva olyan távolságra fókuszáltatom, mint az éles tárgy van (lehet kicsit közelebbit választanék) élesítés után fordulok a "valódi " tárgy felé, ekkor már nem megy el a fókusz és ekkor nyomom a "másodikat"..
Nem biztos, hogy minden gép tudja ezt...
Előző véletlenül elment.
Nem ezt írtam (gondoltam)..
A tárgy, amire a fókuszáltatást csinálom olyan távolságban (esetleg valamivel közelebb) van, mint amit élesre szeretnék.
A valamivel közelebb, azért lehet jó, mert az igazi még élesen belefér, a háttér viszont mosódottabb lesz..
De sok mindentől (távolságoktól, fényviszonyoktól) függ, hogy elérhetem-e a kívánt eredményt.
Olykor be kell állítani (rendezni)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!