Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogyan kell úgy fotózni, hogy...

Hogyan kell úgy fotózni, hogy az előtérben az alak éles legyen, a háttér viszont elmosódott?

Figyelt kérdés
Milyen beállításokat ajánlotok?

2012. aug. 8. 21:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Zoomobjektívet tele állásban.
2012. aug. 8. 21:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Kézi beállításokkal kell dolgozni, válaszd a legnagyobb blendét és kézi fókuszt (élességállítást)..

Még automatán is lehet próbálkozni, esti-hajnali időszakban (kis fényerő), a gép exponálóját félig nyomva olyan távolságra fókuszáltatom, mint az éles tárgy van (lehet kicsit közelebbit választanék) élesítés után fordulok a "valódi " tárgy felé, ekkor már nem megy el a fókusz és ekkor nyomom a "másodikat"..

Nem biztos, hogy minden gép tudja ezt...

2012. aug. 8. 21:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Egy elég okos bridge gépem van, viszont a fotózás terén abszolút kezdő vagyok. Köszönöm a válaszokat, majd gyakorlom:) A blende a zársebesség?
2012. aug. 8. 21:54
 4/7 A kérdező kommentje:
És ha élesítés után fordulok rá a közelebb lévő tárgyra (emberre), akkor nem pont hogy a háttér marad éles és az előtér elmosódott?
2012. aug. 8. 21:55
 5/7 anonim ***** válasza:
"távolságra fókuszáltatom, mint az éles tárgy van (lehet kicsit közelebbit választanék) élesítés után fordulok a "valódi " tárgy felé,"
2012. aug. 8. 22:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Előző véletlenül elment.

Nem ezt írtam (gondoltam)..

A tárgy, amire a fókuszáltatást csinálom olyan távolságban (esetleg valamivel közelebb) van, mint amit élesre szeretnék.

A valamivel közelebb, azért lehet jó, mert az igazi még élesen belefér, a háttér viszont mosódottabb lesz..

De sok mindentől (távolságoktól, fényviszonyoktól) függ, hogy elérhetem-e a kívánt eredményt.

Olykor be kell állítani (rendezni)...

2012. aug. 8. 22:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Így már érthető, köszi, ki fogom próbálni!
2012. aug. 8. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!