Milyen fényképezőgépet, ajánlotok jó minőségű éjszakai fotók készítésére?
Van egy Olympus uTough 8010-esem, ami jó képeket csinál leginkább víz alatt, de az éjszakai képek nagyon gyatrák.
Nagyon nem értek a fényképezőkhöz azért fordulok hozzátok!
Mit kell nézni egy fényképező adatainál ami alapján tudom, hogy jó esti képeket csinál?
Köszi a segítséget!
Mit értesz jó minőségű éjszakai fotó alatt?
Vakuval tudsz éjszaka is fotózni. Vagy ha vaku nélkül szeretnéd, akkor állványról, hosszú záridővel tudsz használható fényképet készíteni.
Namármost:
- Vaku szinte minden fényképezőgépen van. Amin nincs, az vagy nem fényképezőgép, vagy nem tudod megfizetni - ez utóbbin viszont van vakusaru külső vakuhoz.
- Állványmenet minden fényképezőgépen van. Amin nincs, az nem fényképezőgép.
- A hosszú záridő már neccesebb, az a nagyon olcsó kompakt gépeken nem érhető el, de kb 30-40 ezer forinttól felfelé a legtöbb fényképezőn már van rá lehetőség.
Rossz válasz!
A fény nagyban a lencsétől függ. A lencse nem csak gyűjti a fényt, de el is nyeli. Így rendkívül oda kell figyelni hogy hogyan választod meg a lencséd. A te általad ismertetett fényképező arra való amire gyártották. (vízben, víz alatt, élményeket megörökíteni, szikrázó napsütésben.) Amennyiben éjjel is szeretnél fotózni növelned kel a lencséd átmérőjét, valamint növelni a vaku teljesítményét. Ez nem egyszerű a Kompakt gépeknél. (azaz lehetetlen) Szükséges beszerezned egy Bridge gépet. (ez a minimum.)
Az előző válaszolónak: bár leírta hogy minden fényképezőn kell lennie vakunak, és ez a fényképező ismérve, de tudnunk kell azt is hogy akár a kompakt, akár a tükörreflexes gépeken beépített vakunak nevezett csúnyaság szórót, a legjobb jóindulattal sem nevezhetjük vakunak. Hiszen a legtöbb esetben csak olyan képet lehet vele készíteni mint amit az okmányirodában készítenek.
Kérdéshez: Jó képeket rossz fényviszonyok mellett, csak több oldalról történő megvilágítással, vagy szórt fénnyel érhetünk el. Ehhez már Diffúzort is kell alkalmaznunk.
Igazad van, azonban ha a kérdezőnek szüksége lenne külső rendszervakura, akkor tisztában is lenne a dologgal, legalább alapszinten. A kérdése alapján feltételezhetjük, hogy abszolút amatőrről van szó, aki annyira nem ért hozzá, hogy még a kérdését sem tudja egyértelműen feltenni. Ezt nem rosszindulatból írom, mindenki volt kezdő, csak én ilyen szempontból próbáltam megközelíteni a kérdést, és nem a felső kategória irányából.
Mellesleg te csak a vakus megvilágítást látod, miközben a kérdező lehet, hogy éjszakai égboltot szeretne fotózni, vagy meglévő természetes vagy mesterséges megvilágítás mellett akár tájképet, várost, bármit. Ez nem derül ki a kérdésből, és ehhez például marhára nincs szüksége semmilyen vakura, csak egy stabil állványra és hosszú záridőre. Továbbá megkockáztatom, hogy akár egész kis átmérőjű lencsével is (hogy téged idézzelek) megvalósítható, pusztán záridő kérdése - és nyilván a minőség nem lesz olyan egy olcsó kompakttal, mint egy fullframe-es dslr-rel.
Meg kell hogy védjem a kérdezőt, mert a kérdés világos. Milyen fényképezőt ajánlanánk? Valamit "mit nézzen a készüléken" azaz milyen funkciót keressen a jobb minőség érdekében.
Éjszakai égboltot kompakt, vízálló fényképezővel? Kötve hiszem.
Inkább tudok gondolni éjszakai fürdőkön előforduló örömködések közben elsütött fotókra, esetleg sejtelmesen megvilágított épületekre. Amire viszont a 4 másodperc (éjszakai módban) még nem is lenne rossz. (mert a fent említett gép ennyit tud.) viszont a 3,9-5,9 rekesznyílással, és 1/2,33 '' CCD szenzor mérettel felruházott eszköz csak élvezhetetlenül zajos minőségben tudja megvalósítani. Mindehhez rendszervakura, nagyobb CCD-vel, és nagyobb lencsével megvalósítható.
Továbbá. Említetted hogy kell állvány hosszú záridő, de elfelejtetted a legfontosabb kelléket. A távkioldót!
Ismételni tudom önmagam! A fényképezőgép tökéletes arra amire kitalálták. Minden máshoz be kell fektetni egy kisebb összeget, és vásárolni normális lencsemérettel, távkioldó csatlakoztatási lehetőséggel, és külső vakupapuccsal rendelkező fényképezőgépet.
"Említetted hogy kell állvány hosszú záridő, de elfelejtetted a legfontosabb kelléket. A távkioldót!"
Legfontosabb? Mi ér többet az adott szituációban? állvány nélkül egy távkioldó, vagy távkioldó nélkül egy állvány? Tedd hozzá, hogy a távkioldót kiválthatod egy 10mp-es késleltetéssel, illetve slr esetén tükörfelcsapással. Az állványt mivel váltod ki, ha csak távkioldód van?
No de nem akarok én kötözködni. Ha te pontosan tudod, mit szeretne a kérdező, akkor én visszavonulok. Szerintem azonban csak találgatsz, de lelked rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!