Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Régi digitális fényképezőgépne...

Régi digitális fényképezőgépnek van bármilyen értéke?

Figyelt kérdés

Fuji Finepix, talán s7000 a típus.

Akkor sem volt egy csúcskategóriás gép, most meg szerintem ezerszer jobbak vannak már. Majdnem 20 éves és nagyon rég nem használom. Érdemes ilyesmit meghirdetni eladásra? Igazából lehet ajándékba is odaadnám, de nem az első jött-mentnek.

dec. 29. 20:54
 1/5 puritan ***** válasza:
75%

Nekem egy Fuji S3000-em van. 2000-ben, vagy 2001-ben vettem. :-) Működőképesen lett elrakva, de már több mint tíz éve nem használtam.

Szerintem ezeknek 0 értéke van. Nekem legalábbis nem fordulna meg a fejemben, hogy egy több mint 20 éves fényképezőgépért pénzt adjak.

Ha ingyen odaadnád, de nem valami senkiházinak, akkor ne a martketplészen hirdesd meg, ne is a jófogáson, hanem inkább valami szakmai fórumon, azt csak olyanok olvassák, akiket érdekel a fotózás, vagy az elektronika.

dec. 29. 22:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem csinál rosszabb képeket, mint amit akkor csinált, és ugye az optikai elemeket nem lehet a végtelenségig kicsinyíteni. Hiába van egy telefonnak ma 50 vagy 100 megapixeles kamerája, a lencsék feloldóképessége messze alulmúlja ezt, csak parasztvakítás. Bárki ellenőrizheti kis számolgatás után, hogy milyen messze kell letenni egy mérőszalagot, hogy egy-egy milliméternek 5-6 pixel feleljen meg (hogy látsszon a vonal), aztán lehet fotózni és csodálkozni, hogy már nem rajzolja ki.

Mobilokon az értelmes felbontás határa kb. 10-12 Mpix, de akár egy 6 Mpixes őslény fényképezőgép mégis szebben fotóz, mert nagyobb az egy pixelre eső érzékelő felület, és az optika üveg elemei sem polikarbonátból vannak, és nem 5 mm átmérőjűek.

Visszatérve a kérdésre, az automata zseb-szappantartóknak csak használati értéke van, piaci 0. Egy-egy komolyabb, ritkább gép kevés expóval még képvisel némi értéket, valahol az újkori ára negyede és egytizede közti ársávban.

Pl, én boldog lennék egy 10-15 éves Leicával...

dec. 29. 22:51
 3/5 anonim ***** válasza:

A hasomló kivénhedt gépekért is jópár ezrest kérnek a használtpiacokon, szóval semmiképpen sem értéktelen.

[link]

10-15-ért biztosan érdemes feltenni az ingyenes aprókra.

dec. 29. 23:44
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
dec. 30. 07:48
 5/5 anonim válasza:
Tedd el még húsz évre, és muzeális érték lesz.
dec. 30. 09:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!