Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért vannak odáig a milc...

Kisdanibrian19830112 kérdése:

Miért vannak odáig a milc gépekért?

Figyelt kérdés
A milc egy modernebb rendszerű fényképező. De nem minden a korszerűség: A fényképezőgépnek nem a minőség a célja?!: A korszetűséget meghagyom a telefonnak. Pl szerintem nem mindegy hogy egy,Apsc szenzoros tükörreflexes 14 bites RAW- ot adó 24 megapixeles gépem van ( CANON), vagy egy 16 megapixeles mikro 4/3 szenzoros 12 bites RAW őt adó Olympus. Az Olympus is ugyan annyiba kerül csak mert komfortos. És jó kérdés az is, meddig jó egy milc gép. Nekem bedöglött az Olympus kit objektíve ami alap amiért újonnan 140 ezret kérnek, ebbe nyilván nem megyek bele. Inkább vettem egy vatta új CANON gépet 215 ezresért. Az Olympus ettől még jó portré hoz, van hozzá egy plusz OBI ( kéz alól vettem 60 ezerért tokkal vonoval).

#fényképezőgép #D SLR #4/3 szenzor #APSC szenzor #Bitmélység kitevő
okt. 21. 19:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nincsenek odáig, mert már teljesen vissza vannak.

🤦

okt. 21. 20:16
 2/11 Mojjo ***** válasza:
62%

Vannak bajok...

Az ugye megvan, hogy semmi, de abszolút semmi, amit itt írsz, nem attól függ, hogy milced van, vagy dslr-ed? Nem mellesleg a Canon is elhagyta már a süllyedő dslr hajót.

A MILC leginkább azért nyert, mert jóval korszerűbb. Az autofókuszból nagyságrendekkel többet ki lehet hozni, az elektronikus kereső pedig nem azt mutatja, amit az objektíven keresztül a szenzor lát, hanem azt, ahogy ezt a látványt a szenzor értelmezi - magyarán azt, amilyen képed lesz. Plusz elektronikus keresővel jóval egyszerűbb megoldani, hogy a keresőképed ne körömpiszoknyi legyen - mint pl rengeteg aps-c dslr pentatükrös keresője. Na meg a tükör egy felesleges és sérüléleny plusz alkatrész.

A DSLR-nél jobb a hangulata. Egyes emberek számára. És ennyi.

okt. 21. 21:14
 3/11 Mojjo ***** válasza:
37%
Akarom mondani, DSLR-nek
okt. 21. 21:15
 4/11 anonim ***** válasza:
70%

He?

Mert volt egy tükörnélküli géped, most elítéled az összeset? A kit objektívnek meg mi köze van a milc gépekhez?

okt. 22. 02:18
 5/11 anonim ***** válasza:
75%
Azért vannak oda, mert a hülye is tudja kezelni. Nem úgy van, mint a DSLR-nél, hogy az élő képet látod, hanem gyakorlatilag a véglegeset. Az LCD miatt ráadásul az akkumulátorjuk sem bírja annyira. Számomra ezek mind negatívumok és egy DSLR mindig jobb lesz ezekből a szempontból szerintem. Ki nem állhatom egy LCD-n nézni a képet.
okt. 22. 06:11
 6/11 A kérdező kommentje:
Csakhogy jót is írnak. A DSLR a filmes időszakra emlékeztet ami a fotózás örömét adja, tanulni.persze kell!
okt. 22. 12:33
 7/11 Mojjo ***** válasza:
51%

@6: A fotózás öröme szubjektív, mindenkinek mást jelent, mindenkinél másból fakad. A milc előnyei pedig objektívek, nem függenek ízlésbeli tényezőktől.

De kár erőltetni a témát. Minden egyes jelentős gyártó, mind egytől egyig áttért milc-re, a dslr már csak a múlt.

okt. 22. 12:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

".. Pl szerintem nem mindegy hogy egy,Apsc szenzoros tükörreflexes..."

Milc gépeknél is gyakran előfordul az Aps-c szenzor, sőt már a full frame is.

okt. 22. 17:36
 9/11 Mojjo ***** válasza:
100%
@8: Sőt, középformátum is.
okt. 22. 18:50
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz tetten érni, hogy mi a problémád...

Vagy csak leírtad, hogy vettél egy tükröset oszt örüljünk mi is?

okt. 23. 23:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!