Fotósok-videósok, benti használatra a nagy LED-téglalap vagy a nagy körled a jobb? Melyiknek milyen előnye-hátránya van?

Figyelt kérdés

A led-téglalap kb 60x40 cm, a körled pedig 48 cm átmérőjű, mindkettő kb 55W, elég erős fényük van. Ilyen szempontből mindkettő jó nekem.

Csak az a nagy kérdésem, hogy melyiket miért szeretik vagy melyik milyen célra előnyösebb? (főleg portré + video)

szívesen veszem a tapasztalatokat!

2024. jún. 5. 21:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Portréra a körvakut, körfényt szokták használni, mert belerakod a kamerát, abba néz az alany és szépen megderít az arcát, pluszban szép kör alakú fény csillan vissza a szemén.

Technikai szempontból manapság már bármilyen alakban meg lehet csinálni egy fényforrást, vagyos a fényerő, színhőmérséklet, stb szabályozása, kibocsátása szempontjából kb mindegy, hogy hogy téglalap, kör, vagy kismacska alakú. Pláne ha még teszel rá valami fényformálót is.

2024. jún. 5. 21:29
 2/2 A kérdező kommentje:

DE AKKOR HA JÓL ÉRTEM, A LEGNAGYOBB ELŐNYE, HOGY bele lehet tenni a kamerát?

mert én tulképp tele vagyok fénnyel, csak most ez a körled elbizonytalanított, hogy szinte mindenhol ezt látom.

2024. jún. 5. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!