Régi fényképet, hogyan lehetne felrakni gépre, laptopra, hogy azért nagyítva is lehessen ne azt a kis retro képet lássuk?
90'évek kép.
1994-ben készült.
Jó minőség', jó helyen volt tárolva.
Hogy kell nagy felbontásban Beszkenelni?
Van nyomtatóm tud szkenelni úgylátom, az igaz,
HP F 2200 series azthiszem
Egy normális - nem 60ezer forintos androidos szarral!!! - telefonnal és a fenti alkalmazással be lehet szkennelni, fotózni vállalható minőségben.
Aztán még akár rá lehet menni valami AI-s szerkesztővel is ha akarsz.
HP f2200 deskjet is jó erre.
Amikor a gépről szkennelsz, állítható a felbontás.
Én erre a célra Cannon lide 400-at vettem. Max felbontással 7-10 MB/kép, jól nagyítható, de szerintem kicsit mattabb, mint az eredeti. Bár ez lehet csak a TV okozza, azon nézegettem: Samsung QE65Q80BAT (4k 120Hz, mini led).
Még epsonnak van hasonló árban, és kb ugyan ezt tudja. Külföldi tesztek alapján nem sok eltérés van köztük. Bár az össze hasonlító teszten a cannonnak élénkebbek voltak a képei, ezért is választottam ezt. Ezek 38-40000 ft-os kategória. Ez után már a 150000+ jön..., nekem ennyit nem ér már meg. Igazából, ha nincs viszonyítási alap, akkor igen jók a szkennelt képek, ahhoz képest, hogy 80-as évek végiek. Itt meg kell jegyezni, hogy nem a mezei átlag géppel készültek, hanem egy nagyon komollyal.
95-ben elromlott, és nem lett javítatva, helyette lett egy olcsó vacak tucat termék... na ezek a fényképek sokkal rosszabbak, hiába 10-15 évvel újabbak, de a szkenner jól beolvassa.
5+
Hasonló multi géppel próbálkoztam előszőr, de nagyon kis méretűek lettek a képek 0,2-1,5 MB, nagyításkor torzultak, és az arcok elmosódottak voltak. Ráadásul nagyon lassan is ment. Az új kb 4-5x gyorsabb
Nekem is egy hasonló HP multim van.
Eddig semmi gondom nem volt vele.
Nagy felbontásban persze lassabb, de más gond nincs vele.
És a Nagy felbontásban azt , hol mikor kell beállítani?
Mikor megnyomom a szekenél gombot akkor ott fog lenni a beállítás lehetősége?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!