Miért fontosabb egy fényképezőgép beállítási lehetősége, mint a szenzoréret és a felbontás?
Hülyeségnek tartom a sok beàllítást egy viszonylag kicsi 4/3 szenzorméretű gépen. Az Apsc szenzoros tükrös gép még kevesebb beállítással is jobb mint egy kisebb milc nem?!
Az Olympus sz.r 16 megapixeles méregdrágán, a Canon 2000d 24 megapixeles Apsc szenzoros és
mégis leokádják, miért?
A videóképességről villognak a sok Milces őrültek pedig egy fényképezőgépet alapvetően fotózásra vesz az ember, nem?
.
Miért fontos annyira a tudás egy fényképezőgépnél mikor vodeózásra az okostelefonok is megteszik. Különben ha meg valaki minőségi videókat akar, vegyen egy minőségi kamerát, nem?!
A fényképezőgép és a telefon nem videókamera!!!
Akinek pedig kevés az egyszerű gépek beállítása kinlódjon a méregdrága gépen.
Én fotózni szeretek, nem kinlódni!
Kommentek kettő!!! És kinek van ideje a sok beàllítással bajlódni?! Egy jó fotóhoz elég a következő beállítások: Teljesen automata mód, félautomata= legfontosabb motívumok: táj, portré, éjjeli, csoport, sport, épület. A tájnál a legkisebb ISO és autómata1 MP kioldót tartanák helyesnek hogy ne remegjen be és gyönyörű legyen. A templom nem megy arrébb!! sportnál pedig nagy
Iso éd rövid expozíció idő.
Éjjelinél a több kép.összekomponálása jut célra ami állvány nélkül elfogadható képet csinál. Portrénál a kitobitorzítás szoftveres csökkentése és szép bőrtónus autómata
Az S nél én tudnámbeadni expoidőt. Állványnál egyértelműen önkioldó is kell, ne remegjen be. Nyilván az állvány S módbani éjjeli kép lesz a legjobb ez nyilvánvaló.
Végül az M.mód az expoidő és a rekeszérték.manuális beállítását kell elvégezni.
Nehéz eldönteni, hogy csak trollkodni akarsz egy ilyen kérdéssel, vagy tényleg ennyire ostoba vagy-e.
Ha ez utóbbi, akkor mondok egy példát:
Mi a jobb raliversenyzésre, egy száz lóerős vagy egy hatszáz lóerős?
Na ugye, hogy nem a hatszáz lóerős nyergesvontató, hanem a százlóerős, versenyzésre épített versenyautó.
Te meg, ha valamihez nem értesz, ne okoskodj, mert csak bohócot csinálsz magadból.
De azért, ha már egy technikai kérdés felmerült, nem tudom megállni, hogy ne válaszoljak rá. Szóval:
"Az Apsc szenzoros tükrös gép még kevesebb beállítással is jobb mint egy kisebb milc nem?!"
A válasz: nem, nem jobb. És nem, nem is rosszabb. Más. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. A teljesség igénye nélkül, és nem kifejtve csak úgy:
m4/3-os MILC előnyei:
- Kisebb méret: tipikusan a váznál is, illetve azonos látószög és fényerő esetén az objektívnél
- Nagyobb kereső: egy MILC elektronikus keresője általában nagyobb, nem ritkán jóval nagyobb méretű, mint egy belépőszintű DSLR pentatükrös keresője
- Elektronikus kereső optikai helyett: Millió adat, azt látjuk, ahogy a szenzor a ráeső fényt értelmezi
- Vázba épített szenzormozgatásos képstabilizálás*: gyakran az adott objektívekbe épített stabilizátorral együtt tud működni. Magában is 5-6-7 fényértéket meg tudnak fogni, azzal együtt még többet.
- Nagyságrendileg több fókuszpont, intelligens(ebb) fókuszmódokkal
- Tipikusan jobb videós képességek
APS-C DSLR előnyei:
- Nagyobb szenzorméret és az ehhez tartozó nagyobb fénygyűjtő képesség
- Optikai kereső elektronikus helyett: Azt látjuk, amit az objektív lát. Teljesen más hangulat - kinek melyik tetszik.
* = Canon és Nikon DSLR vonalhoz viszonyítva legalábbis. Sony/Pentax tett IBIS-t a belépő DSLR-jeibe is.
Mondjuk én DSLR párti vagyok, de több előnyt nem tudtam összeszedni hirtelen. De akár egyetlen egy is tud döntően fontos lenni, ha valakinek épp az számít a legjobban.
A szenzorméret ugyanúgy egy jellemzője a gépnek mint a sok más lehetősége.
Neked kéne tudnod, hogy mire van szükséged és nem szrral kenegetni a 4/3 kategóriát.
Bár szerintem neked van egy Canon 2000d géped, és elélvezel a 24 megapixelétől és a zúzád nem nagyon tudja feldolgozni, hogy vannak akik ennél jobb gépektől élveznek el, főleg ha az 4/3-os :))))
"Nehéz eldönteni, hogy csak trollkodni akarsz egy ilyen kérdéssel, vagy tényleg ennyire ostoba vagy-e."
Szerintem a helyzet egyértelmű.
Viszont ami érdekes, hogy agyilag így lepusztul valaki, hogy azt a pár tekerőt meg csavarót megérteni és kezelni kínlódásnak érzi. Helikoptervezető az ilyenből biztosan nem lesz, az már a végtelen a bonyolultságot tekintve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!