Honnan lehet tudni, hogy milyen fényképezőgéphez milyen objektív való?
Figyelt kérdés
Nyilván a kérdésből látható, nem vagyok profi. Hobbiból fotózom és eddig egy objektívet használtam, kb 3 éve ugyanazt, amivel egyben, szettként vettem meg a gépem, de sajnos megkarcolódott és láthatóan ront a kép minőségen. Viszont abból adódóan, hogy eddig nem kellett ezen agyalnom, nem is igazán tudom mire kell figyelni. A gépem leírásában nem nagyon találtam infót arra, hogy a csatlakozásnak milyennek kellene lennie és netes infók pedig kicsit idegenül hangzanak. Minden canon objektív jó minden canon géphez vagy kell valami konkrétat figyelni, hogy működik-e a csatlakozásuk majd?2023. dec. 30. 10:42
1/14 A kérdező kommentje:
Annyit ugye ír, amit mèg én is értek, hogy az összes EF-es objektívvel kompatibilis, de ha azon kívül vennék, arra lennék kíváncsi, hogy ott mit kell figyelni.
2023. dec. 30. 10:56
2/14 anonim válasza:
Canon DSLR-eknél van EF és EF-S.
Az EF jó bármelyik DSLR vázra. Az EF-S nem jó a full-frame vázakra csak az APS-C szenzoros vázakra.
Az EF-en piros pötty van, az EF-S-en fehér négyzet.
Ezen kívül van két MILC objektív család az EF-M és az RF/RF-S
Itt van egy jó kompatibilitási táblázat:
4/14 anonim válasza:
Mennyivel nehezebb lett volna leírni a géped tipusát, nem igaz?
5/14 A kérdező kommentje:
Bocsánat, úgy emlékeztem beleírtamba kérdésbe. Canon 80 d dslr a gép.
2023. dec. 31. 11:20
6/14 A kérdező kommentje:
Első válaszolónak pedig köszönöm a kifejtést, és a linket!
2023. dec. 31. 11:21
7/14 anonim válasza:
Ez egy APS-C szenzoros váz. Tehát "EF" és "EF-S" bajonettes objektíveket csatlakoztathatsz hozzá.
8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor ilyenek közt keresgélek.
2023. dec. 31. 12:13
9/14 anonim válasza:
Nézd meg a bajonett típusát és a szenzorméretet.
Ha APSC szenzorod van akkor már nagyon nem nyúlhatsz mellé mert max. full frame az obi és kisebb látószög fog megjelenni a szenzoron mint amit az obi tud
10/14 anonim válasza:
Magyar nyelvű használati útmutató 47. oldal:
"Objektív csatlakoztatása és levétele
A fényképezogép az összes Canon EF és EF-S objektivvel kompatibilis.
A fényképezögép EF-M objektivekkel nem használható."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!