Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mennyit érhet ez a két memória...

Mennyit érhet ez a két memóriakártya?

Figyelt kérdés
[link]

2023. nov. 30. 14:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
3 forint
2023. nov. 30. 14:29
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki pont ilyen antik ritkaságokat keres, ér az akár egy ezrest is neki. A Sandisk. Mai géphez 100-300 Mb/s sebességű való, nem pedig 20. Kapacitása se túl nagy. 11 éve volt már forgalomban 45 Mb/s sebességű, 32 Gb kapacitású Sandisk Extreme SD kártya...

A bal oldali az inkább az elektronikus hulladék.

2023. nov. 30. 15:00
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
#2 folyt: most megkerestem, 4 éve raktam fel SD kártya eladó hirdetéseket, 5 db 16 Gb-s Sandisk extreme 45 Mb/s sebességgel összesen négyezer forint, a kutya nem mozdult rá eddig. :)
2023. nov. 30. 21:45
 4/11 anonim ***** válasza:

A kártyák gyártása egyre olcsóbb, így egyre nagyobb méretű kártyákat lehet egyre olcsóbban kapni. Emiatt a régebben vett kártyákat nem nagyon lehet értelmes áron eladni, mert amennyit megérhet valakinek, annyiért még a meghirdetésével sem érdemes foglalkozni.

Ekkora kapacitású és ilyen sebességű kártyákat már valószínűleg egyáltalán nem is gyártanak és nem is keres senki.

A legolcsóbb kártya, amit most találtam 2x ekkora kapacitású, 32GB-os, de 10x gyorsabb, 100mb/s sebességű és kb 5e forinttól RENDELHETŐ, mert nem tartják készleten.

Miért venné bárki, ha 7 ezer forintért már 64GB-osat kapsz a 140mb/s sebességűből és csak 8 ezer a 128GB-os 140mb/s sebességű.

(Ezek nem Extreme kártyák, "csak" Ultrák. Az Extreme 2-3 ezerrel drágább ugyanolyan sebességnél, de Extreme kártyából is 180mb/s sebességá 128-ast kapsz 12 ezerért.)

Nyilván akinek a sebesség mindegy és elég a 16 GB (vagy akár nem is fogad a készüléke sokkal nagyobbakat), mondjuk egy régebbi digitális diktafonba, zene lejátszóba, vagy régi fényképezőgépbe, annak elég lehet. De ha a 2x ekkora 5e újonnan, akkor adnál érte akár csak 2 ezret is?

2023. dec. 3. 20:52
 5/11 A kérdező kommentje:

4/

Az csak 5x gyorsabb valamit elszámoltál.

2023. dec. 3. 21:22
 6/11 A kérdező kommentje:

4/

Adnék,pont most soroltad fel az okokat ha régebbi a cucc de nagyobbat nem fogad akkor nincs értelme nagyobbat venni.Márpedig nem mindenki vásárol új cuccokat mert pl nincs rá pénze vagy ilyesmi.

2023. dec. 3. 21:24
 7/11 anonim ***** válasza:

oké...

mennyit szeretnél értük kapni?

2023. dec. 3. 22:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Ezert nem erdems penzt kerni. Meggazdagdni nem fogsz belole, 200ft-ot ha ér.. inkabb add oda ingyen valakinek, legalabb jotekonykodtal egy picit
2023. dec. 3. 22:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Tegyél rá ékezetes betűtípusokat és add oda a 8-asnak! Ahogy látom szüksége van rá.
2023. dec. 4. 07:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezek egyébként kiolvasási sebességek, az írási a lényeg, az meg kevesebb, mint például a Sandisk weblapon olvasható:

Extreme 170-es: "[64GB] Up to 170MB/s* read speed. Write speed up to 80MB/s*"

Ultra 140-es: "Up to 140MB/s1 read speed; write speed lower for 64GB, 128GB"

Tehát az Ultra mellett nem is ad meg írási sebességet, és az gyakorlatilag lényegesen rosszabb is. Mikor vagy úgy 5 éve vettem egy Eos 5D mark IV-et, akkor kíváncsi voltam, hogy mi a gyorsabb, a kártya, vagy a gép, hát végeztem egy házi kísérletet, nyomtam sorozatban a gombot, majd elengedtem, és onnan mértem az időt, míg a piros lámpa pislog:

Kék Sandisk 5 kép 6 másodperc

Ultra 80-as 6 kép 45 másodperc (!!!)

Extreme 45-ös 5 kép 7 másodperc

Extreme 90-es 5 kép 4 másodperc

Itt tehát volt értelme gyorsabb kártyát venni (akkor!). De valamikor 2010 után az EOS 1D MarkIII-nál meg már nem, a gép lassabban írt, mint a kártyák képesek lettek volna fogadni, Ultra 50-es vagy Extreme IV 45-ös, vagy Extreme 60-as, egyformán ugyanannyi idő alatt írta fel (bár ezek CF-ek voltak).

A meglepetés a kék Sandisk volt, ami annak ellenére gyors volt, hogy ígérni nem ígért semmit, és még a legolcsóbbak között is volt.

Pár nagyobb méretű Ultrát azért vettem, hogy olcsón legyen a fotós táskákban kártya, ha nem vinnék eleget magammal, de a néhány alkalommal, mikor rákényszerültem, a lassúságuk mindig megfogott. Nagyobb méretben a fele annyi mint... ár azért csak fele annyi volt.

Hát csak a fentebb olvasható idézőjeles "csak" margójára.

2023. dec. 4. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!