Mennyit érhet ez a két memóriakártya?
Ha valaki pont ilyen antik ritkaságokat keres, ér az akár egy ezrest is neki. A Sandisk. Mai géphez 100-300 Mb/s sebességű való, nem pedig 20. Kapacitása se túl nagy. 11 éve volt már forgalomban 45 Mb/s sebességű, 32 Gb kapacitású Sandisk Extreme SD kártya...
A bal oldali az inkább az elektronikus hulladék.
A kártyák gyártása egyre olcsóbb, így egyre nagyobb méretű kártyákat lehet egyre olcsóbban kapni. Emiatt a régebben vett kártyákat nem nagyon lehet értelmes áron eladni, mert amennyit megérhet valakinek, annyiért még a meghirdetésével sem érdemes foglalkozni.
Ekkora kapacitású és ilyen sebességű kártyákat már valószínűleg egyáltalán nem is gyártanak és nem is keres senki.
A legolcsóbb kártya, amit most találtam 2x ekkora kapacitású, 32GB-os, de 10x gyorsabb, 100mb/s sebességű és kb 5e forinttól RENDELHETŐ, mert nem tartják készleten.
Miért venné bárki, ha 7 ezer forintért már 64GB-osat kapsz a 140mb/s sebességűből és csak 8 ezer a 128GB-os 140mb/s sebességű.
(Ezek nem Extreme kártyák, "csak" Ultrák. Az Extreme 2-3 ezerrel drágább ugyanolyan sebességnél, de Extreme kártyából is 180mb/s sebességá 128-ast kapsz 12 ezerért.)
Nyilván akinek a sebesség mindegy és elég a 16 GB (vagy akár nem is fogad a készüléke sokkal nagyobbakat), mondjuk egy régebbi digitális diktafonba, zene lejátszóba, vagy régi fényképezőgépbe, annak elég lehet. De ha a 2x ekkora 5e újonnan, akkor adnál érte akár csak 2 ezret is?
4/
Az csak 5x gyorsabb valamit elszámoltál.
4/
Adnék,pont most soroltad fel az okokat ha régebbi a cucc de nagyobbat nem fogad akkor nincs értelme nagyobbat venni.Márpedig nem mindenki vásárol új cuccokat mert pl nincs rá pénze vagy ilyesmi.
oké...
mennyit szeretnél értük kapni?
Ezek egyébként kiolvasási sebességek, az írási a lényeg, az meg kevesebb, mint például a Sandisk weblapon olvasható:
Extreme 170-es: "[64GB] Up to 170MB/s* read speed. Write speed up to 80MB/s*"
Ultra 140-es: "Up to 140MB/s1 read speed; write speed lower for 64GB, 128GB"
Tehát az Ultra mellett nem is ad meg írási sebességet, és az gyakorlatilag lényegesen rosszabb is. Mikor vagy úgy 5 éve vettem egy Eos 5D mark IV-et, akkor kíváncsi voltam, hogy mi a gyorsabb, a kártya, vagy a gép, hát végeztem egy házi kísérletet, nyomtam sorozatban a gombot, majd elengedtem, és onnan mértem az időt, míg a piros lámpa pislog:
Kék Sandisk 5 kép 6 másodperc
Ultra 80-as 6 kép 45 másodperc (!!!)
Extreme 45-ös 5 kép 7 másodperc
Extreme 90-es 5 kép 4 másodperc
Itt tehát volt értelme gyorsabb kártyát venni (akkor!). De valamikor 2010 után az EOS 1D MarkIII-nál meg már nem, a gép lassabban írt, mint a kártyák képesek lettek volna fogadni, Ultra 50-es vagy Extreme IV 45-ös, vagy Extreme 60-as, egyformán ugyanannyi idő alatt írta fel (bár ezek CF-ek voltak).
A meglepetés a kék Sandisk volt, ami annak ellenére gyors volt, hogy ígérni nem ígért semmit, és még a legolcsóbbak között is volt.
Pár nagyobb méretű Ultrát azért vettem, hogy olcsón legyen a fotós táskákban kártya, ha nem vinnék eleget magammal, de a néhány alkalommal, mikor rákényszerültem, a lassúságuk mindig megfogott. Nagyobb méretben a fele annyi mint... ár azért csak fele annyi volt.
Hát csak a fentebb olvasható idézőjeles "csak" margójára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!