Festmények fotózására(+videó) keresek fényképezőgépet ami max 1.5 és 2 kg közötti, ~ f/8 - f/16 rekesszel, mit ajánlotok?
Rossz fele tapogatózol. A mobiloknál lehet kicsi az f érték, de a nagyon kis gyújtótávolságok miatt a mélységélesség ennek ellenére nagy. A képszélek nem ezért lesznek homályosak, hanem mert az objektív körömpiszoknyi lencsetagjai ennyit tudnak. Minden objektív a képszéleken rajzol a leggyengébben, de van, amikor ez nagyon feltűnő.
Vegyél egy alap használt DSLR vagy milc vázat, meg pár olcsóbb fix objektívet. Nem tudom, honnan akarsz festményt fotózni, de perspektivikus torzításod is lesz, ha nem tudod pont arcbafotózni őket.
Köszi! Amúgy fotózni állványról és két oldalról megvilágítva softboxxal, 5500k fényekkel, ezzel szenvedni szoktam mert kicsit "túl fehér"-nek tűnnek a képek.
Használt alap gép alatt mit értesz Pl egy ilyet?: [link]
Így van, festményhez bármelyik használt dslr vagy milc megfelel, akár 50-es lencsével, ez bőven 100 alatt megvan. Festménynél a megvilágítás nagyságrenddel kényesebb kérdés, a becsillanások kiirtása néha kemény izmozás :)
A telefonnál az a baj, hogy az optika viselkedését nem tudod befolyásolni, nincs rekesz, nincs zoom és hosszabb záridőknél romlik a szinvonal.
Mekkorák azok a festmények és milyen messze tudsz menni a fotózáshoz?
Én inkább 85mm vagy még hosszabb obival állnék neki, hogy kicsi legyen a perspektivikus torzítás.
Jól bevilágítani is könnyebb így.
Annyival kiegészíteném a dolgot, hogy a festés folyamatát is szeretném felvenni. Egy vízszintes felületen és fentről venném majdnem 90 fokból, szemben fejemmel nézne le a gép/videokamera/mobil. A videokamera lenne a legolcsóbb erre, de egy milccel/dslr-rel mondjuk jobban járnék mert másra is lehetne használni persze drágább is valszeg.
Kérdésedre válaszolva szóval felvétel az olyan 1 m magasságból (zoom jól jönne a részletek meg ecsetvonások megjelenítésére) fotózás is hasonló távból vagy kicsit messzebb attól függ, festmények méretei egész kicsitől max 60x40cm de inkább kisebbek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!