Kameraszakértők gyakorlati ismerettel rendelkezők segítségét kérem. Hogyan,mivel lehetne megoldani,hogy tőlem 10 méterre lévő kartonon a lyukat valami monitorfélén lássam.?
Gyakorlatilag arról van szó ,hogy légfegyverrel célba lövök,régebben ezt vagy kézzel,vagy motorral működtetett lőlap vonszolóval oldottuk meg,vagy távcsővel megnéztük.Ez helyigényes mechanika,kényelmetlen a távcső.
Ma már ezen túl vannak,már aki tudja milyen kamera,(esetleg pontos típus) felel meg erre a célra.Olcsó de használható technika kellene.Kérem aki kamerákkal foglalkozik,vagy ismeri,segítsen!
Most az udvarban építem ki a motoros vonszoló rendszert,de télire le kellene szerelni .A két végpont( asztal és célpont)maradna csapadék ellen letakarva.Éppen ezért lenne praktikusabb egy kamera-monitor.
Ezért kértem a segítséget is,mert én bő választékban el fogok veszni,nem tudom mit válasszak.Ahogy a válaszodból kiolvasom,talán egy wifis lenne a legjobb? Laptop,tablet van.A kamerának valami tápfesz. is kellene?
Mekkora a lőlap? Ugyanis annak - és a kamera szenzorának - méretétől függ a szükséges objektív fókusztávolsága.
Amit én találtam szabályt:
a szerint egy A3-as (420*297 mm) lapot kéne figyelni - ezek szerint - 10 méterről.
Tegyük fel, hogy veszünk egy ilyen:
kamerát, amiben ilyen:
1/2.5"-os szenzor van, aminek az alábbiak:
szerint a függőleges mérete 4,3 mm.
Az alábbi kalkulátor:
szerint ehhez 101 mm-es fókusztávolságú CS-foglalatú objektív kéne, ami eléggé ritka.
Egy APS-C szenzorral ellátott Canon DSLR-hez - aminek 15 mm magas a szenzora - már 353 mm-es fókusztávolságú teleobjektív kellene, ami létezik, de eléggé borsos árú
Esetleg némi digitális zoommal lehetne kicsit trükközni: venni egy olcsóbb teleobjektívet, és digitálisan rásegíteni. Az előző példánál maradva: egy APS-C szenzorú Canon DSLR, 105 mm-es teleobjektívvel, 10 mméterre 1414 mm magas objektumot lát. Arra 3,4x-es digitális zoommal rásegítve már a teljes lap látható.
Tisztelt anonim! Örülök,hogy van valaki aki tényleg segíteni akar,nem kioktatni.Lelkiismeretesen,sok időt szánva keresgéled nekem a megfelelő dolgokat.Köszönöm.
Érthetőbben leírom a helyzetet:Én lövök a pisztolyommal egy asztalnál,az asztalon lenne egy kis monitor,pl.egy tablet amin látnám a találatot a tőlem 10 méterre 1,5 m magasan lévő 17X17 cm-es lőlapon. Az objektív a lőlap felett-előtt kb.30-50 cm.-re 45 fokban lenne a lőlap síkjához.
olyan közel a lőlaphoz,hogy lehető legjobb képet adja,de ne zavarjon a célzásban.Lehet,hogy a versenyeken a kamera teleobjektíves,és nem a lőlap közelében van,mert ha nézek a neten egy légpisztoly döntőt,nem látni a kamerát csak a kis monitort.
Tolató kamera, persze közel, golyó védetten kell telepíteni.
Olxsó, 12V-ről elmegy..
Vettem egy WiFi HD smart kamerát.A célomnak megfelel,sőt úgy telepítettem,hogy a kamera rögzítési pont változtatható,így ha nem lövök akkor a tengerpartról láthatom a betolakodókat.
Köszönömm a válaszokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!