Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ez a kép vajon tényleg fénykép...

Ez a kép vajon tényleg fényképezett vagy a Luminar AI képszerkesztővel készített lehet?

Figyelt kérdés
[link]

2023. aug. 17. 01:58
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

10/

Értsd jól,hogy van egy fotó és ahhoz illesztések utólag egy égképet onnantól úgy kirakva,hogy hú mit fotóztam csalás

2023. aug. 17. 10:52
 12/25 anonim ***** válasza:
43%

#9 tessék:

[link]

2023. aug. 17. 11:21
 13/25 anonim ***** válasza:
39%

11:

Attól még a szerkesztett (kontraszt, tónusok, színek állítás) fénykép is fénykép. A manipulált (hozzáadott elemek, lencsekorrekció, retusálás) már nem fotó. Tehát a kérdésed helyesen: "Ez fénykép, vagy manipulált kép?"

2023. aug. 17. 11:40
 14/25 anonim ***** válasza:
42%

Én csak egyszerű fotós vagyok, nem asztro. De 66 évem alatt ilyen eget még nem láttam, fotót is csak űrteleszkóppal készültet.

A montírozott kép is kép, és a retusált kép is az, és a manipulált kép is az. Arra mérget vennék, hogy ilyen képet nem lehet fényképezni, csak montírozni (na jó gyenge méreg legyen).

2023. aug. 17. 12:13
 15/25 Morzsi007 ***** válasza:
0%
Én nem vagyok fotós, se ilyen, se olyan, csak véleményem van. Ha egy képről lenne szó, akkor hosszú záridő szükséges egy ilyenhez, akkor viszont lent a városi fényeknél már kiégne, ha HDR, akkor egy kép nem elég hozzá, de még ha ez mind sikerülne, azok a színes füstök az égbolton innen nem láthatóak ilyen formában. Ez az én véleményem, még ha bullshit is. Finoman a kommentekkel🫣
2023. aug. 17. 12:56
 16/25 anonim ***** válasza:

#15 Morzsi, lényegében nem teljesen helytelen amit írtál.

Igen, az ilyen képekhez hosszú záridő kell. Nem feltétlen égne ki a város sem, mivel elég messze van, a fényei már nem oylan erősek. PLusz egy bizonyos szintig vissza is lehet húzni a csúcsfényeket - ami egyébként látszik is hogy megtörtént.

A Tejutat egyébként elég szépen lehet látni fényszennyezés mentes helyről, jómagam is már nagyon sokszor megfigyeltem szabad szemmel. Voltam olyan helyen is ahol kis túlzással ordított az égen. Színeket sajnos nem fogja fel a szemünk, de a formákat, alakzatokat nagyon szépen ki lehet venni.

2023. aug. 17. 13:24
 17/25 Morzsi007 ***** válasza:
Értem. Utána jutott eszembe, hogy szeretnek a sarki fényről is szép képeket készíteni, ha a valóságot nem is tükrözi, pontosabban szabad szemmel nem olyan szembetűnően élénken mutatkozik, mint fotókon, ebből kiindulva fotózva a tejutat tényleg lehet hasonló a végeredmény, mint a képeken, de utómunka szükséges hozzá. Majd telefonnal kipróbálom egyszer mit lehet kihozni belőle egy kevésbé fényszennyezett helyen.
2023. aug. 17. 13:37
 18/25 anonim ***** válasza:
0%

Ez AI

Meg azon a flick oldlon is AI képek vannak. Kizárt hogy ilyent lehet csinálni élőben.

2023. aug. 17. 13:45
 19/25 anonim ***** válasza:

18. Senki nem állította szerintem, hogy ez egyetlen expozíció, bár akár az is lehetne. De miért kellene mesterséges intelligencia hozzá? Illetve honnan számoljuk az AI-t?

Amikor kezdtem a szakmát (reprodukciós fényképész nyomdában), akkor nagyon sok élő munka volt. Pl. a Popcorn újság úgy készült, hogy komplett német oldalakat kaptunk filmen, és azt kellett átvarázsolni magyarra.

De a retusálás minden egyes képnél elengedhetetlenül szükséges volt.

Képet beforgatni egy másikba is már gond nélkül működött 70 éve is.

95 óta dolgozom Photoshoppal. Az ecset, a farmer-gyengítő, a maszkolófilm stb. helyét átvette a program és az egér.

Még 5-6 éve is sok munka volt pl. hátteret cserélni főleg nőknél, de sok munkával megoldottuk. Konyharuháról vettem le hagymát úgy, hogy nem tűnik el senkinek a retusálás. Csak 1-2 órát elszórakoztam vele.

Most egy emberi alaknál egy kattintás a menüben Tárgy kijelölése, egy másik Haj finomítása, és már mehet is az új háttér.

A tartalomérzékeny kitöltés és torzítás is olyan csoda, amiről régen nem is álmodtunk. De akkor én most AI-vel dolgozom? Lehet, nem tudom.

Azt viszont igen, hogy professzionális eszközzel egy maszk felhasználása mellett egy exponálással is elkészíthető ilyen kép.

2023. aug. 17. 13:56
 20/25 anonim ***** válasza:
#18 akkora baromságokat beszélsz hogy nemigaz. Maradj már csöndben ha ennyire 0 rálátásod van az egészre.
2023. aug. 17. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!