Milyen hőkamerát vegyek?

Figyelt kérdés
Nem vagyok vadász és maximum 300 eurót költenék rá. Hobbi célból és a mezőgazdasági területek pásztázására használnám és medve megfigyelésre(erdélyi vagyok). Nem sokat tudok ezekről az eszközökről de egy jó középkategóriást vennék ha belefér ebbe az árba.

2023. júl. 2. 22:17
 1/7 anonim ***** válasza:

"maximum 300 eurót költenék rá"

Mielőtt bármit is kérdeznél, keress rá az árakra.

2023. júl. 2. 22:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem neked inkább éjjellátó kell, nem hőkamera.
2023. júl. 2. 22:26
 3/7 anonim ***** válasza:

Ennyi pénzért ilyen telefonra rakható cuccokat lehet kapni:

[link]

2023. júl. 2. 22:37
 4/7 A kérdező kommentje:
2023. júl. 2. 22:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Az éjjellátó is jó, azt gondoltam ugyanaz a kettő
2023. júl. 2. 22:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Ez milyen lehet? [link]
2023. júl. 2. 23:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Teszteket kell keresni a neten, videók is vannak több tipusról.

A linken digitális éjjellátó van. Általánosságban írom: a működésük kb. az, hogy a normál kamerához hasonló digitális képérzékelő van benne, de érzékeny az infravörös tartományra is. A rajta lévő infravörös fényvetővel világítja meg a tájat és ezt látod a keresőben egy kis képernyőn. A fényvető nélkül kb. használhatalan. A reklámokban megadott észlelési távolságot jellemzően érdemes nagyon erős kritikával fogadni, inkább a felére érdemes felkészülni. Járható út egy erősebb fényvetővel kiegészíteni, figyelve a kívánatos hullámhosszra.

A hőkamera a hőmérséklet különbséget érzékeli, a környezettől melegebb állatot ragyogóan megmutatja, de itt is van észlelési távolság.

A belépő hőkamerák árai az összeged kb. kétszeresétől kezdődnek.

Itt legalább leírják tisztességesen:

[link]

"Akár 458 méter távolságból észlelhető egy ember vagy egy szarvas méretű objektum (a tényleges azonosítás ennek a távolságnak körülbelül az egyharmada)."

2023. júl. 3. 02:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!