Létezik ilyen WIFI kültéri biztonsági kamera?
A következő feltételeknek kellene megfelelnie:
- megbízható márka
-olyan termék, ami nem hajlamos a meghibásodásra, hosszútávon lehet számítani rá, és jó szerviz háttérrel rendelkezik.
- Wifi-s készülék.
-Ami a routertől viszonylag nagy távolságon is képes stabil kapcsolatra.
- Képes a megfigyelni nem kívánt területeket (pl. szomszédos telek, közterület stb.) kimaszkolni.
- Legfeljebb 40-50.e Ft. ár
- Minél nagyobb látótávolság éjszakai üzemmódban
- Értékelhető felvétet készítsen (éjszakai módban is)
- Legalább FullHD felbontás
- Ideális esetben felhő tárhely támogatása (nem feltétlenül az előfizetéses verzióra gondolok)
A real time távoli elérés gondolom alap, ezért ezt nem vetem be a felsorolásba. Ha van konkrét tapasztalat is ilyen kamerával, annak nagyon örülnék, ha megosztanátok velem. A felvétel rögzítése egyelőre memória kártyával történne, de későbbiekben egy rögzítőt (és több kamerát) is tervezek beüzemelni
Köszönöm a segítségeteket.
"Ami a routertől viszonylag nagy távolságon is képes stabil kapcsolatra."
Mi ez a "nagy" távolság?
20m? 200m? 2000m?
Hol lenne elhelyezve a kamera?
"Minél nagyobb látótávolság"
Milyen messze és mekkora lenne a megfigyelt terület a kamerától?
A kamera a routertől kb 35m távolságra lesz. Kb. 25m távolságra be tudok üzemelni egy jel erősítőt szükség esetén.
Ahol a kamera fel lenne szerelve most is gond nélkül megy pl. a youtube, HBO Max, jel erősítő nélkül is. tehát lesz wifi jel, viszonylag stabil. Bár nem tudom, mennyire érzékenyek a kamerák erre, és mennyire kell erős jelnek lennie. Mindenesetre úgy gondolom, ezzel nem lesz gond.
Amiben bizonytalanabb vagyok, az a kamera maga! Nem gondoltam volna, hogy az "adatvédelmi maszkolás" ennyire nem általános dolog. Holott ez volna a legfőbb szempont, mert a kamera óhatatlanul rá látna a szomszéd telkére. Kinéztem ezt a kamerát: [link]
Aztán kiderül, nem tudja a maszkolást! :O
A kamera az elsődleges megfigyelési terület közvetlen közelében lenne elhelyezve. A másodlagos terület, amire jó lenne, ha rálátna, az kb. 25m távolságban van. A 30m infra hatótávot viszonylag sok kameránál megtaláltam, ez szerintem elég lehetne.
A biztonsági kamerák (amiknék alap a maszkolás) nem wifisek, mert a wifi igen könnyen zavarható. Az IP kamerák POE-t használnak, így egy sima ethernet kábelen megy a táp es a jel is.
Ha a kamera közelében van a megfugyelt terület, akkor nagy látószög kell, így viszont a 25m távolságra már kevés lesz a felbontás. Az lehet a megoldás ha PTZ kamerát veszel, es az pásztáz zoomolgat a két hely között. Vagy két kamera.
És van olyan wifis készülék, aminek ugyan nem alap, de tudja a maszkolást?
A net kábelezése nem megoldható! Ha viszont nincs maszkolásra képes kamera, nincs egyáltalán kamera! :(
És az nagyon nem volna jó! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!