A normál, kamerára tehető vakukat lehet távolról irányítani?
A vaku leírásában minek lenne a távkioldóról szó? A távkioldó az a gépet helyettesíti.
Kérdező, vannak külön távkioldók, de vannak gyári rendszerek is, mint a Canonnál a régebbi megoldás a gépen levő (nagy) vakun levő infra távadó, és a villantani kívánt vakun levő infra vevő, meg vannak ugyanezek rádiós kivitelben is, ahol esetleg a vázban van az adó, szóval a géped kezelési utasítása is kellhet.
3-as nem egy filmet nézünk.
A vakut is lehet távolról kioldani. Többféle mód is van erre. EZért írtam, hogy a vaku leírásában kell mgenézni hogy az adott vaku mire képes.
Szinte biztos, hogy lehet. Megfelelő szinkron kábellel minden vakut ki lehet oldani. A gép vakupapucsára megy az egyik csatlakozó, a kábel másik végén lévő csatlakozóra pedig a vaku. Még a TTL mód is működni fog, és minden egyéb, amit a géped és a vakud egyébként tud (HSS, hátsó redőny szinkron, stb)
A másik megoldás a vezeték nélküli kioldás. Alapból ezt is sok vaku tudja. A saját (Yongnuo) távvezérlőjével lehet vezérelni a vakut. Ezt tényleg kell támogatnia a vakunak is.
A harmadik megoldás a teljes vezeték nélküli távvezérlés. Ilyenkor van egy távvezérlő, amit a gép vakupapucsára raksz, és egy vevő egység, amire a vakut teszed. A távvezérlőt és a vevőt összehangolva típustól függetlenül menni fog.
Én a Godox vezeték nélküli rendszerét használom, de azt hiszem a Yongnuo-nak is van sajátja. Ez akkor lehet érdekes, ha kell a wireless, de a vakudba nincs beépített vevő.
Ha megírod a vaku pontos típusát és azt, hogy milyen márkájú gépre akarod csatlakoztatni, meg tudom nézni a leírásokban, hogy pontosan mit lehet használni.
Lehet, hogy semmi egyéb nem kell hozzá!
YN568EX III user manual szerint (sajnos csak angol nyelvűt találtam):
One YN568EX lll can respectively accept the master unit of YN6OOEX-RT ll, YN568EX ll, YN568EX Ill, 6OOEX(ll)-RT, 58OEX ll, SB-910/900/800/700,Nikon internal flash and Canon commander and wireless signal of 7D/60D/600D, realizes external TTL and manual flash and stroboscopic flash.
Tehát tud slave lenni Canon Commanderhez, a felsorolt Yongnuo vakukhoz és a Canon 7D/60D/600D vázakhoz. Ezek elég régi vázak, nincs kizárva, hogy az újabbakkal is működik.
A Canon Eos R6 kézikönyve szerint:
"Vezeték nélküli többvakus fényképezéshez rádiós vagy optikai vezeték nélküli átvitelt használhat."
A fentiek alapján szerintem mennie kellene.
A vás és a vaku beállításait a fenti linkeken található leírások alapján próbáld meg elvégezni. Én úgy gondolom, működnie kellene, de sajnos nem találtam a két eszköz együttműködésére semmilyen konkrét utalást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!