Milyen IP kamerát érdemes venni ingatlan megfigyelesère?
Nekem 5 kamerám van, mind különböző típus, de, az Imilab tetszik a legjobban. Gyönyörű képet ad éjjel-nappal, ingyenes felhő van hozzá, de azért egy memóriakártyát se árt beletenni. Elvileg felismeri az embert, de néha a kutyámat is annak nézi, a követő funkció nem a legjobb, úgyhogy azt nem érdemes bekapcsolni, de remek funkció, hogy mozgásra bekapcsol a világítás, ha beállítod, van benne mikrofon és hangszóró, úgyhogy kommunikálni is lehet rajta keresztül. Wifi és egy konnektor kell hozzá.
Nekem TP-Link az egész hálózatom, szándékosan törekedtem a homogén kialakításra. Van 4 kamerám, egy rögzítő, és egy PoE switchem (vezetékes az egész hálózatom). A rögzítőre mennek a felvételek, úgy van beállítva, hogy mozgásra rögzít.
A kamerák TP-Link VIGI típusúak, nincs velük problémám. A rögzítőben ( [link] ) 1 TB-os HDD van, most épp tavaly szeptember 22-ig vannak meg a felvételek, addig tudom őket visszanézni.
A switch pedig 8 portos TP-Link PoE switch ( [link] ), amiből 4 PoE, a többi a gépeknek és a rögzítőnek van fenntartva.
Egyetlen kifogásom van, a TP-Link programja, a VIGI Security Manager elég gagyi a hasonló programokhoz képest.
Jobb az ha azonos márkából választasz: TP-link, Imou ezek kimondottan otthoni felhasználásra készültek, pofon egyszerű telepíteni őket.
Ha komolyabb rendszerben gondolkodsz: Hikvision. ColorVu sorozatnak nagyon szép (színes) éjszakai képe van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!