Szerkeszett képeket hogyan lehetne eladni?
Nem fogsz belőle gyűjteni semmit.
A nagy oldalakra, mint a ShutterStock kb lehetetlen bekerülni, mert már ahhoz is profi portfóliót kell mutatnod, hogy egyáltalán csatlakozz a rendszerhez. A kisebb siteokra ugyan tudsz regisztrálni, de azokon meg nagyon nehéz bármit is eladni. Hidd el, próbáltam. Mivel nem vagyok profi és nem is akarok az lenni, mert nekem ez tényleg csak hobbi, így a legjobban sikerült tájképeket, makrókat megszerkesztve felraktam. Kb 150 fotóból 5 év alatt volt 10 eladásom, összesen pár dollár, ami a kifizetési limitet sem éri el.
"A nagy oldalakra, mint a ShutterStock kb lehetetlen bekerülni, mert már ahhoz is profi portfóliót kell mutatnod, hogy egyáltalán csatlakozz a rendszerhez"
Ez szemenszedett fake news. Nem igaz, valótlanság, téves információ. Shitterstockhoz (meg a legtöbb microstock ügynökséghez) nem kell portfólió, nem kell semmi, csak pár olyan kép ami megfelel a technikai elvárásoknak.
"A kisebb siteokra ugyan tudsz regisztrálni, de azokon meg nagyon nehéz bármit is eladni."
Kezdőként a nagyobbakon is legalább ugyanolyan nehéz, ha nem nehezebb.
"a legjobban sikerült tájképeket, makrókat megszerkesztve felraktam"
Ezek pont azok a témák, amik sosem fognak elkelni. Legalábbis stockfotóként. Mondjuk a "megszerkesztve" kitételt egyszerűen nem értem. Sem itt, sem a kérdésben...
"Kb 150 fotóból 5 év alatt volt 10 eladásom, összesen pár dollár, ami a kifizetési limitet sem éri el."
A stockfotó egy üzlet, nem hobbi. El kell fogadni, hogy ha szemmel látható bevételt akarsz, akkor azt fotózod, amire igény van, nem azt, amit te szeretnél - ettől válik üzletté, munkává a hobbiból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!