Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szerkeszett képeket hogyan...

Szerkeszett képeket hogyan lehetne eladni?

Figyelt kérdés
Hobbiként néha szoktam olyat csinálni , hogy lefotózok egy tájképet és azt megszerkesztem. Kicsit a színekkel szórakozok , hogy más hatása legyen a képnek. Találtam weboldalakat is ahol ellehetne adni , úgy hogy a letöltéséért fizetnek de pluszba még nekem is kell azért fizetnem azért, hogy nekem fizessenek. Létezik olyan ahol nekem ilyenért nem kell fizetnem?

2023. márc. 14. 08:58
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
deviantart
2023. márc. 14. 10:39
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Egy csomó olyan weboldal van, ahol a munkád meghirdetése ingyenes, csak a vevő által fizetett összegből vonnak le valamennyit utólag.
2023. márc. 14. 11:13
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
Rengeteg stock photo oldal van, de hobbistaként nem fogsz vele pénzt keresni.
2023. márc. 14. 11:22
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem elég az is amennyit begyűjtök vele. Aztán majd lehet a későbbiekben gyorsabbra veszem a tempót.
2023. márc. 14. 22:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem fogsz belőle gyűjteni semmit.

A nagy oldalakra, mint a ShutterStock kb lehetetlen bekerülni, mert már ahhoz is profi portfóliót kell mutatnod, hogy egyáltalán csatlakozz a rendszerhez. A kisebb siteokra ugyan tudsz regisztrálni, de azokon meg nagyon nehéz bármit is eladni. Hidd el, próbáltam. Mivel nem vagyok profi és nem is akarok az lenni, mert nekem ez tényleg csak hobbi, így a legjobban sikerült tájképeket, makrókat megszerkesztve felraktam. Kb 150 fotóból 5 év alatt volt 10 eladásom, összesen pár dollár, ami a kifizetési limitet sem éri el.

2023. márc. 15. 08:58
 6/9 anonim ***** válasza:

"A nagy oldalakra, mint a ShutterStock kb lehetetlen bekerülni, mert már ahhoz is profi portfóliót kell mutatnod, hogy egyáltalán csatlakozz a rendszerhez"

Ez szemenszedett fake news. Nem igaz, valótlanság, téves információ. Shitterstockhoz (meg a legtöbb microstock ügynökséghez) nem kell portfólió, nem kell semmi, csak pár olyan kép ami megfelel a technikai elvárásoknak.

"A kisebb siteokra ugyan tudsz regisztrálni, de azokon meg nagyon nehéz bármit is eladni."

Kezdőként a nagyobbakon is legalább ugyanolyan nehéz, ha nem nehezebb.

"a legjobban sikerült tájképeket, makrókat megszerkesztve felraktam"

Ezek pont azok a témák, amik sosem fognak elkelni. Legalábbis stockfotóként. Mondjuk a "megszerkesztve" kitételt egyszerűen nem értem. Sem itt, sem a kérdésben...

"Kb 150 fotóból 5 év alatt volt 10 eladásom, összesen pár dollár, ami a kifizetési limitet sem éri el."

A stockfotó egy üzlet, nem hobbi. El kell fogadni, hogy ha szemmel látható bevételt akarsz, akkor azt fotózod, amire igény van, nem azt, amit te szeretnél - ettől válik üzletté, munkává a hobbiból.

2023. márc. 15. 09:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Opensea-n ha Polygont használsz, akkor a gas fee a vevőt terheli
2023. márc. 15. 22:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Szép álom, de nem fog menni.
2023. márc. 19. 09:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Sehogy. Az MI-k másodpercek alatt gyártanak 100-at. Sztem az a művészeti ág halott. Menj webdesignernek, ott talán megfizetik a kreativitásodat.
2023. máj. 12. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!