Miért van fekete folt a képeimen, mindig ugyanott? (Canon 2000D)
Figyelt kérdés
Szóval van egy 3 éves Canon 2000D kamerám. Még a tanulmányaim miatt volt rá szűkségem, mivel média tagozatra jártam, de ettől függetlenül eléggé megakadtam kezdő szinten. Az érettségi óta csak nagyon ritkán, hobbiból készítek fotókat. Igazából úgy 1 év használat után vettem észre, hogy a képeken/videókon mindig van pár pici, fekete folt, és mindig ugyanott helyezkednek el. A fókusztól is függ, van hogy nagyon halvány, de van, hogy eléggé szúrja a szemet. Sokáig nem érdekelt, mert fotókról ki tudtam retusálni, videót meg ritkán vettem fel. Nyilván azért gyakran tisztítottam a gépet, mindig reménykedtem, hogy eltűnik, de nem. Az elkövetkező időben viszont újra sokat fogom használni, mert több projekthez is szűkségem van rá, és most már jó lenne, ha ez nem lenne zavaró tényező. Azt olvastam, hogy nagy eséllyel kosz, de akkor gondolom eltűnne tisztításkor. Tud valaki valamilyen megoldást a problémára?2023. márc. 13. 13:42
1/6 anonim válasza:
Ha mindig, minden esetben ugyanott látható, és nyitott rekesszel mosottabb, szűk rekesszel határozottabb, akkor csippen van a kosz.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És akkor erre mi a megoldás?
2023. márc. 13. 13:52
3/6 anonim válasza:
Szenzortisztításra el kell vinni.
4/6 anonim válasza:
Nézd már meg a szenzort és az obit a saját szemeddel te jótétlélek! Hát mi innen a zinternet másik oldalárol hogyan lássuk már?
Menüben keresd meg a tükörfelcsapást, kapcsold be és nézd meg a szenzort! Valszeg úgy néz ki mint a falra hányt hányás!
Obin a hátsó lencsét is vizsgáld meg és töröld le néha! Zseblámpával bilágíts bele minden oldalról és vizsgáld meg nincs-e gomba, vagy nem költözött-e bele a pók!
5/6 anonim válasza:
Esetleg mutass egy képet, úgy könnyebb beazonosítani a hiba forrását.
6/6 anonim válasza:
#4 Ekkora tahó és agyament választ is rég olvastam... Beleköltözött a pók...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!