Milyen fényképezőt és objektíveket vegyek?
Érdekel a makro fotózás, tájképek, madár fotózás akár röptébe is, meg valami általános sima fotókhoz.
Ár nem számít.
Ha értelmes méretben meg akarod úszni:
Olympus OM-1 váz, az új OM System 90mm f3.5 macro objektív makróra, Olympus 150-400 f4.5 pro madárra és telés tájra, Olympus 7-14mm f2.8 pro nagylátó tájra, és sima fotóra Olympus 12-40mm f2.8 pro.
Full framen minden 5x ekkora, a dinamikaátfogás-beli, meg magas érzékenységes előnyökért cserében.
Canon eos R3 váz legalább 2 db 1 terás memóriakártyával, és 4 Akksival.
Objektív madárfotózáshoz : 200-400 mm F4 L, 600 mm F4 L
Objektív makróhoz : 100 mm F2.8 L + MP-E 65 mm
Tájképhez : RF 16-35 MM 2.8, RF 28-70 mm 2.0, RF 70-200 mm F2.8
Váznak én azért vásárolnék másodiknak egy Lumix G9-et is, amire adapterrel bármelyik objektívet rá tudod tenni. Így 2 objektívet is tudsz egyszerre használni majd a Bence leseiben. Bár ha az ár mindegy, akkor majd építesz magadnak.
Általános fotózásra nem írok külön objektívet, fentebb említettem ilyesmire alkalmasat, többet is. Ha az ár mindegy, akkor már biztos vagy olyan szinten, hogy kitaláld, melyik az.
Biztos, hogy az ár mindegy, kérdező?
Most, hogy rájöttél nem, akkor írok valamit ami még lehet belefér a budget-be.
Lumix G9 + Leica 100-400 madarakhoz, vagy tájképhez, tudod nem csak nagylátóval készít az ember tájképet, sőt, a legjobbak én szerintem nem azzal készülnek. Mindegy, a többihez meg majd te magad kikeresed ami neked megfelelő, a Lumixokat fejből ennél jobban nem vágom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!