Továbblépés nikon 18-105mm f3.5-f5.6-rol?
Sziasztok! Egy nikon d7200-am van egy nikon 50mm f1.8, nikon 55-300mm vr, egy nikon 12mm fisheye és a nikon 18-105mm.
Úgy érzem, hogy full-frame-re soha nem lesz keretem továbblépni, de ezt a 18-50mm-es tartományt szeretném jobban lefedni, hisz ez az objektív nem a leg fényerősebb, s valamiért úgy érzem, hogy a fix 50mm-es sokkal szebb színeket és élességet ad vissza, kevesebb zajjal.
Milyen pénztárcakímélő objektív lehetőségek vannak még?
Szerintem te értetted rosszul, eszem ágában sincs gépet cserélni. Egy más objektívet akarok, mert a 18-50mm tartományban számomra nem elég fényerős természetes fénnyel, meg maga a jelenlegi objektív képei sem tetszenek.
Az én gépemmel semmi bajom nincs.
Nem ez volt a kérdés, de leírom, mert hasznos lehet számodra.
Én a helyedben az 55-300-ast lecserélném a 70-300-asra, mivel az 55-300 az 200mm felett jelentősen lágyul, szemben a 70-300-assal. Árkülönbség pedig nem vészes. AF-S, AF-P, igazából mindegy, mert mindkettő jó. AF-P-nek jobb a fókusza viszont. AF-S csendesebb, ha videózni is akarsz vele.
Nekem is 55-300-asom volt és én is 70-300-asra cseréltem és kategóriákkal jobb minőségű képeim lettek utána. A teleobit amúgy sem 50-70mm közötti tartományban akarod használni, úgyhogy ne sajnáld, egyáltalán nem fog hiányozni az a 20mm, szemben a 200-300mm közötti élességgel :)
Hogy a fő kérdésedre is válaszoljak:
A 18-105 ugyan nem egy fényerős objektív, de a Nikon kitobjektívjei közül a legélesebb. Általános utazósnak ezért én szvsz megtartanám.
Magát a mm tartományt nem igazán szokás "lefedni" (ez ilyen kezdők rossz gondolkodása igazából, én is beleestem anno..). Inkább az a helyes kérdés, hogy milyen képeket szeretnél csinálni, mire vágysz? És mennyi a keret?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!