Miért nem ad képet a biztonsági kamera?
Fisotech rendszerről van szó. Eddig 4 kamrával működött, most szeretnénk bővíteni a rendszert. Erre van mód, mert 8 kamerát képes kezelni a rögzítő.
Ilyenek a kamerák: [link]
Ez pedig a rögzítő: [link]
A próbléma az, hogy nem jelenik meg az újonnan felszerelt kamra képe. Feszültséget kap, működik (letakartam és világítottak rajta az infra ledek), de ha hozzácsatlakoztatom a rögzítőhöz, nem jelenik meg.
A kamera vezetékének a végén ugye van egy csatlakozó a tápellátásnak és egy a képnek, illetve a csatlakozó elé közbe van iktatva egy "bumszli"valami, amin van egy gomb.
Mit ronthattam el?
Az eddigieket szerelő rakta fel (sima villanyszerelő), de én is fel tudom rakni, ezért ehhez már nem hívtam szerelőt, semmivel nem volt probléma, de nem működik.
UTP kábelt használtam egyébként. A képnek 1-1 szálat, a tápnak pedig duplán.
előre is köszönöm.
Az amit Te bumszliként emlegetsz, az eredetileg felszerelt kameráknál van, vagy Te is beépítetted?
Az eredetileg felszerelt kamerák is csakavrt érpáron, azaz UTP-n mennek?
Arra tudok gondolni, most eszembe jutott, hogy a balunos BNC, amit a kamera oldalra raktam rossz lehet, mert nem kaptam újat, és az egy 10 éves kamera rendszerből van.
Holnap megpróbálok valahonnan szerezni.
Lehet valami a konverzióval is, ahogy csavart érpárra illeszted a kamera kimenetét. Ugye koaxon megy ki belőle az AHD jel.
Kamerát leveszed és összekötöd direktben a rögzítővel.
Az a "bumszli" a kapcsolóval a legtöbb esetben a kamera felbontását tudja állítani, ezt úgy tudod megtenni, hogy a rajta lévő gombot 3-5 mp-ig nyomva tartod ekkor hallani egy kis kattanást és a kamera felbontást vált. Ennél a kameránál nem látom a leírásában a felbontás váltást ezért itt nem biztos, hogy ez is a felbontást állítja. A kérdés, hogy a azon a csatornán mi jelenik meg: egy No video felirat vagy csak egy fekete képernyő?
Ha no video akkor vagy a kábelezés a balun a kamera vagy a DVR csatlakozási pontja is rossz lehet.
Ha csak fekete a képernyő akkor az a legtöbb esetben azért van mert a kamera nagyobb felbontású képet ad mint amit a DVR fel tud dolgozni, ekkor kell azt a gombot nyomva tartani és addig ismételni amíg nem lesz kép. Bár az általad linkelt eszközök a leírás szerint kompatibilisek egymással.
Valószínű, hogy a csatlakozóval van a gond, mert most mozgatva lett és jó, aztán mozgatás után megint rossz, illetve ugrál a kép.
A gomb, egy menüt hoz elő, amit a rögzítő képén látni, és ott lehet különféle beállításokat végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!