Vissza tudom szerezni valahogy a pénzem?
Karácsonyi fotózásra mentünk a családdal. A fotózás 30 perces volt és ezért fizettünk 35 ezer forintot. Vagyis több mont 1000Ft/perc. A helyszínen ki is fizettük a fotóst és abban maradtunk, hogy majd átküldi a képeket válogatásra. A képek borzalmasak lettek. Elvileg 15 képet ígért retusálva, de alig tudtuk kiválasztani. Vagy a szemünk volt csukva, vagy valaki belemozdult. Már akkor láttuk, hogy a képek többsége hihetetlenül világos, a gyerekek feje olyan mint a hold. Megnyugtatott, hogy ez majd korrigálva lesz.
Aztán mikor átküldte a kész képeket jött a megdöbbenés. Valamot húzott a fényerőn, de a szemek alatt totálisan vörös volt mindenkinek, és nem az arcuk lett kevésbé világos, hanem az egész kép lett sötét.
Mikor szóltam, hogy ez kuka és kérem vissza a pénzt, akkor azt mondta hogy elvégezte a munkát, így a pénz nem jár vissza. Nekem viszont most van 15 rettenetes képem, amiért sokallom a befizetett összeget.
"Esetleg említsd meg, hogy majd posztolsz képrészleteket, nevet, címet, telefonszámot... hogy kit ne keressenek fotó ügyben. "
Aztán a kérdezö nyakán lesz egy per hitelrontás miatt, és fizetheti a szokszázezres büntetéseket plusz perköltséget!
Milyen hitelrontás? Rosszak a képek.
Hát igen kérdező, kültéren fotózok én is, stúdióba meg nem megyek, mert teljesen más, és nem tudom úgy kezelni a mesterséges fényeket. Úgy tűnik ő sem.
14-es: ha rosszak a képek, akkor egyezkedhet az illetövel.
De a neten nem tehet közzé olyasmit, ami az illetönek üzletrontó - és a javasolt komment az. Ebben a jogi helyzetben - ilyen postot kitenni a netre - minden esetben hitelrontásnak számít, akár igaza van a kérdezönek, akár sem, márcsak azért is, mert ez csak a kérdezö magánvéleménye.
De tudom, ezt nem hiszed el, aztán amikor jön adott esetben egy per, mindenki meg van lepödve, hogy erre nem is gondolt, hogy van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!