Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyik most a legjobb ár/érték...

Melyik most a legjobb ár/érték arányú USB kamera? Ki, mit ajánl?

Figyelt kérdés
Volt egy régi kamerám, amelyik elromlott. Elég gyakran tartunk online meetingeket, illetve gyakran veszek részt (főleg külföldiekkal), online képzéseken. Amire szükség van, hogy ne kelljen neki túl sok fény. Zoom-mal, google meet-tel, teams-el, meg a legtöbb webinár platformmal tudjon együttműködni. És ha lehetséges 100 eFt (80eFt+ÁFA) alatt legyen. Szintén fontos, hogy ne kelljen rá hónapokat várni, így aliexpress kiesik.

#kamera #USB kamera #webinar rendszer
2022. nov. 10. 14:58
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

9: Én legalább beismerem, hogy nem ismerem a jelenlegi kamera piacot, és azt is, hogy nem értek a jelenlegi USB/webcamokhoz, nem kell mindenhez értenem, már a családban is kiakadok "te informatikus/programozó/mérnök vagy neked tudnod kéne" és kérdeznek egy olyan programról amit soha nem láttam... Amikor az előzőt vettem kb. 3 hétig teszteket ovlastam, és nézegettem a neten, hogy mik vannak. Most erre nincs időm, mert ma romlott el, és másfél hét múlva lesz a következő alkalom amikorra itt kell legyen, beüzemelve. Ezért bátorkodtam itt kérdezni.

7.: A nagyon közeli dolgok bemutatásához van egy kisméretű USB "mikroszkópom" az tökéletes alkalmas az apró dolgok bemutatására (nagyjából 5cm x 5cm-ig beépített fénnyel, szépen, jól használható képet csinál). Pl. forrasztási hibák (amit elég nehéz a nyáktervezőben bemutatni, hogy milyen pl. egy lyukas forrasztás, egy nyák gyártási hiba. Egy beültetési hiba stb.

2022. nov. 10. 17:46
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem is azt mondtam, hogy a webkamerákhoz érts, hogy mik vannak a piacon, sem azt, hogy ismerned kéne sok programot, ami ismerős hozzáállás némelyektől.

Hanem hogy az oprendszeren keresztül kommunikálnak ezek a perifériák és alkalmazások (is) és hogy minden szrság USB-s általában (olykor más csatlakozó), de az tök nem befolyásolja, hogy mire használható.

2022. nov. 10. 18:11
 13/16 A kérdező kommentje:
12: Legutóbb amikor ezt néztem a webcam-on azt értették, hogy volt benne egy eth. csati és/vagy wifi és azon kommunikált. De ahogy látom mostmár minden kamerát amit a számítógéphez lehet kötni webcam-nak neveznek.
2022. nov. 10. 18:13
 14/16 anonim ***** válasza:

Jaaa, értem. (bár az valamiféle wificam nevű, van lancam nevű lehetne :P - de nem úgy hívják, hanem IP kamerának

bár webkamerából is létezik olyan, ami nem usb-vel kommunikál a géppel, bár azokat nem igazán ajánlanám efféle dolgokra)

2022. nov. 10. 18:19
 15/16 anonim ***** válasza:

USB-ből meg nem mindegy ugyebár, hogy 2.0-ás, vagy milyenes.... sávszélessége miatt

illetve van olyan kamera, aminek úgy van akkora felbontása, amekkora, hogy valójában az érzékelő benne kisebb, csak fel van nagyítva software-esen a kép....

2022. nov. 10. 18:20
 16/16 anonim ***** válasza:

Én erre próbálnák keresgélni:

[link]

Lehet hogy valamelyik fiók mélyén vagy ismerősnél lapul egy kompakt kamera, de a jófogáson is akár 10 ezer alatt lehet találni ilyeneket, amit kiszorítottak az okostelefonok.

Pl.:

[link]

[link]

Nekem egy hasonló Sony van ilyen célra, állvánnyal, távirányítóval, brilliáns képpel, jó hangzással, de a konferencia alkalmazásokban általában külön is választható hangforrás. De amióta a mobilom is tudja ezeket a funkciókat vezeték nélkül is, a kamerát hanyagolom.

2022. nov. 11. 03:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!