200 ezer forint alatt fullframe csak a Canon 5D Classic, esetleg MKII, 6D, illetve Nikon D610 / 700 / 800 ami szóba jöhet?
Ahogy látom tükör nélküliből nem nagyon van kínálat ennyiért, még az "ős-MKI" Sony A7 is többe kerül.
Nikont hamarabb vennék mint Canont, csak azzal nem nagyon lehet manuálozni a bázistávolság miatt...
Jelenleg 4/3-on vagyok...
@2: 130k expós volt (300k-ra garantált zárral) és teljesen jó állapotban. Tudom, mert megvettem :)
Pentaxos adok-veszekekben fel szokott bukkanni és 300 alatt, 400-ért én még sosem láttam. Legalábbis nem az utóbbi években.
Az a gondom, hogy nekem elegendő lenne igazából a képalkotás is minden extra feature nélkül is (arra lenne másik hétköznapi gép), arra meg akár jó is lehet az 5D (árban is...), de kicsit "luxus" lenne csak azért gépet vennem hogy "kiélhessem" a fullframe iránti vágyamat. Nem csak simán a nagy szenzor, hanem annak minden előnye ami vonz. Még ha "elavult" is az.
Én mindig úgy voltam ha már veszek valamit akkor az legyen multifunkciós, jó videó, jó képalkotás, viszonylag jó méret, ilyesmi. Erre jó a 4/3. De komolyabb képalkotásra már nem igazán.
@7: Nem kötözködés, teljesen jó és jogos kérdés. De az utólagos vágást nem tartom egyenrangúnak egy normál képpel, amit amúgy szintén lehet vágni. Pl pont a komponálás miatt, ami a keresőben dől el, nem utólagos vágással. Nem mindegy, hogy 300 vagy 600mm kivágását látod a keresőben. De persze kinek mi. Meg utólagos vágásnál az előtér/háttér bokeh 1/3 -2/3 arányára vigyázni... szarozós dolog, senki nem is törődik vele és meglátszik az eredményen.
Mindenesetre ami mindentől függetlenül bizonyos: m4/3-al viszonylag könnyű és kompakt módon lehet szupertele felszerelést hurcolgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!