Létezik ilyen kamera?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Segítsetek! Már két hete ezeket keresem a neten, de nem találok megfelelő kamerát. Nem hiszem el hogy nem létezik, csak biztos én nem találom.

Olyan wi-fis-s, beltéri kamerát keresek, ami minimum HD, de inkább FullHD felbontáson tudja a 25 FPS-t, pc-n/laptopon nézhető és irányítható, Sd kártyára rögzít, hálózati töltés közben is rögzít. Bármilyen ötlet érdekel ( akciókamera, webkamera, IP, Dóm…).

2022. okt. 19. 20:35
 1/5 anonim ***** válasza:

"Olyan wi-fis-s, beltéri kamerát keresek, ami minimum HD, de inkább FullHD felbontáson tudja a 25 FPS-t"

Gyanítom ezt sok IP-kamera tudja - pár Wifi-s, memóriakártyás, minimum 2 MP-es kamera:

[link]

"pc-n/laptopon nézhető és irányítható"

...hogy PC-ről lehessen vezérelni erre szolgál az ONVIF protokoll, amihez elérhető ingyenes kliens alkalmazás:

[link]

de a nagyobb CCTV-alkalmazások - például:

[link]

[link]

[link]

általában kezelni képesek az ONVIF-protokollt ismerő:

[link]

kamerákat

2022. okt. 19. 22:54
 2/5 anonim ***** válasza:

A főbb kérdés inkább az, hogy:

* akarod-e a kamerát mozgatni, fizikailag közelíteni valamire (mert akkor PTZ-s kamera kell) vagy elég egy adott, szűkebb területet figyelni (milyen távolságra, milyen látószöggel)

* akarsz-e esti felvételeket (mert akkor éjellátó tulajdonságokkal felvértezett kamera kell)

2022. okt. 19. 23:01
 3/5 A kérdező kommentje:

1-es

Köszi a választ, de mint írtam, hetek óta bújom a netet. Amit először linkeltél oldalt azt is végignéztem mér. Ezek 15FPS-t tudnak. ( Legalábbis én csak ilyent találtam.)

Ha a PC-m tudja a Wi-Fit-t, akkor nem ugyanúgy használhatom kezelőként mint a telefonom?

2-es

Nem fizikailag közelíteni akarom valamire, hanem kis mértékben jobbra - balra, fel - le mozgatni a lencséjét.

Esti felvétel nem kell.

2022. okt. 20. 07:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

#3: Aha, már közeledünk:

"Nem fizikailag közelíteni akarom valamire, hanem kis mértékben jobbra - balra, fel - le mozgatni a lencséjét."

Akkor csak "pan-tilt" funkció kell, "zoom" nem annyira lényeges - így szűrve:

[link]

a legolcsóbb:

[link]

de a 4 MP-es változata sem sokkal drágább:

[link]

"Ezek 15FPS-t tudnak. ( Legalábbis én csak ilyent találtam.)"

az előbb említett termék hivatalos dokumentációja szerint:

"Up to 25/30fps Frame Rate"

[link]

elvileg 25 FPS-t tud.

De a következő árkategóriájú termék:

[link]

már egyértelműen feltűnteti a 25 FPS-t FullHD felbonásnál:

"Video resolution: 1920 x 1080p@25 BpS (Full HD)

...

Video frame rate: Mainstream 1080p@25bps, 720p@25bps"

és nem mellesleg tudja az ONVIF-et is:

"Network protocol: TCP/IP, UDP, DDNS, P2P, RTSP, Private Cloud, ONVIF"

[link]

"Ha a PC-m tudja a Wi-Fit-t, akkor nem ugyanúgy használhatom kezelőként mint a telefonom?"

Általában a gyártók saját mobilalkalmazást használnak, PC-n mással kell elérned azt - ezért pedzegettem az ONVIF protokoll meglétét, az legalább szabványos felület.

2022. okt. 20. 11:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Elég kimerítő válasz. Átrágom magam rajta, aztén esetleg kérdezek ha valami nem tiszta.
2022. okt. 20. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!