Milyen távcsövet ajánlotok kezdő távcsőnek, ha nem akarok erőssen sokat költeni reá? (Azt az erős sokat nem tudom pontosan betájolni, úgyhogy mindenki induljon ki magából)
30-50 környéke alá nem mennék.
Nikon Prostaff 3s
....
és most nagyon pofára estem, mert látom, hogy felment 80k környékére... én még 39-ért vettem. Köszönjük Viktor!
Naszóval a 8000-es kategóriát nagyon messzire kerüld el! Azzal csak a baj van, csak a csalódás fog érni.
1-es és a többiek akik hasonló kategóriás cuccokat reklámoztok: nézzetek bele egyszer egy normális binocularba aminek jó a fényereje, rajzolata, látószöge!
Kezdjük ott, hogy a távcső és a teleszkóp nem ugyanaz. A kérdező távcsövek felől érdeklődött.
Úgyhogy például: [link]
Ez a leggyakoribb kezdő méret. Még pont jó szürkületben, de nem túl nagy maga a távcső. Mondhattam volna a Celestron 25x70-est is, ami nekem is van, de az nem kezdő és nem túratávcső.
Ha meg teleszkópról van mégis szó, akkor valóban egy olcsóbb szettel kell kezdeni:
140x-es elméleti max. nagyítás, de egyébként max. 125x-ös egy 4mm-es okulárral (ha nincs barlow köztes). Rövid, de legalább lesz fényerőd, főleg ha normális okulárt aggatsz rá.
Ettől olcsóbban csak a Levenhuk cuccai vannak, de azok olyanok is...
Keretedet nem ismervén, még ezt is beajánlanám:
Én ezzel szemezek évek óta, csak igen, a keret... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!