Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen távcsövet ajánlotok...

Milyen távcsövet ajánlotok kezdő távcsőnek, ha nem akarok erőssen sokat költeni reá? (Azt az erős sokat nem tudom pontosan betájolni, úgyhogy mindenki induljon ki magából)

Figyelt kérdés
2022. okt. 17. 19:22
 1/6 anonim válasza:
Attól függ, hogy csillagokat akarsz vizsgálni, vagy csak kukkolni szeretnél. Nekem egy Celestron van, pár éve vettem kb. 7-8 ezerért.
2022. okt. 17. 19:26
 2/6 anonim ***** válasza:
54%

30-50 környéke alá nem mennék.

Nikon Prostaff 3s

....

és most nagyon pofára estem, mert látom, hogy felment 80k környékére... én még 39-ért vettem. Köszönjük Viktor!

Naszóval a 8000-es kategóriát nagyon messzire kerüld el! Azzal csak a baj van, csak a csalódás fog érni.

1-es és a többiek akik hasonló kategóriás cuccokat reklámoztok: nézzetek bele egyszer egy normális binocularba aminek jó a fényereje, rajzolata, látószöge!

2022. okt. 17. 21:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyáltalán milyen célra? Mekkora a keret? Addig kár bármit is tanácsolni.
2022. okt. 17. 22:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Használtan megvenném a legelső teleszkópszettet, ami szembejöm velem 70-90e Ft.-os ársávon belül. Bármelyik távcsövet lekörözi és nem kell félmilliós költekezésbe bontakozni. Igen, régi lesz, nem annyira modern, de itt most nem is az a lényeg.
2022. okt. 17. 23:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott, hogy a távcső és a teleszkóp nem ugyanaz. A kérdező távcsövek felől érdeklődött.

Úgyhogy például: [link]

Ez a leggyakoribb kezdő méret. Még pont jó szürkületben, de nem túl nagy maga a távcső. Mondhattam volna a Celestron 25x70-est is, ami nekem is van, de az nem kezdő és nem túratávcső.

Ha meg teleszkópról van mégis szó, akkor valóban egy olcsóbb szettel kell kezdeni:

[link]

140x-es elméleti max. nagyítás, de egyébként max. 125x-ös egy 4mm-es okulárral (ha nincs barlow köztes). Rövid, de legalább lesz fényerőd, főleg ha normális okulárt aggatsz rá.

Ettől olcsóbban csak a Levenhuk cuccai vannak, de azok olyanok is...

Keretedet nem ismervén, még ezt is beajánlanám:

[link]

Én ezzel szemezek évek óta, csak igen, a keret... :)

2022. okt. 18. 11:43
 6/6 anonim ***** válasza:
A felhasználási területtől függ. Ahhoz, hogy kirándulás közben, jó időben közelebbről meg tudj nézni valamit, a Lidl-ben néha kapható noname 10000 forint alatti zsebtávcső is jó. Nekem egy 12x32-es van, elég könnyű és kicsi az egész napos hordáshoz, de a lencseméret szürkületkor vagy erős felhősödésnél már nyilván nem enged át túl sok fényt.
2022. okt. 26. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!