Melyek a legjobb digitális fényképezőgép gyártók szerintetek?
Több szempont létezik. Sportfotós 2005-ben (hol van az már...) szinte csak Canont vett, mert annak volt a legjobb követő autofókusza. Ha nagyteléket vásárolt, akkor alighanem maradt is, hiába zárkózott fel a Nikon. Rendszert váltani az avuláson kívül is pénz lett volna, mert a Nikon objektívek drágábbak voltak. Nem véletlenül látszik az olimpiás fotós képeken még mindig a sok koszosfehér nagytele...
A Pentaxra azt mondják, nagyon szép képe van. Na meg azt is, hogy autofókusza sosem volt olyan jó, mint a kurrens gyártóknál.
A Sony sokat ment előre.
A maradék három az inkább az ugrándoztak még kategória volt, de ma már profik is nyomulnak ilyenekkel.
Objektívválaszték az meg leginkább Canonból, meg tán Nikonból volt.
Canon, Nikon, Sony, Samsung, Panasonic, Kodak - filléres vásári bóvilk, az igazi gép régen és most is itt kezdődik:
#5 Digitális középformátum. Maga gép moduláris, nemcsak az objektív cserélhető rajta, hanem hátfal és a kereső is.
Hasonló még: [link]
Ilyenkor jön a képbe az, hogy én vagyok a fényképÉSZ, tehát el tudom dönteni hogy mire kell nekem a fényképezőgép: gyorsan mozgó célpontra lőni, hangtalanul dolgozni színházban (milcek, ha nem lenne egyértelmű) vagy gigantposztert nyomtatnak a képemből stb. (Ha nem mi lennénk az olcsó jánosok országa, műtárgyfotók is digitális középformátummal készülnének.)
"milcek, ha nem lenne egyértelmű"
A világítás erősen korlátozza ezt.
Szeretem mikor hozzáértők vitatkoznak. Az egyik ezt állítja, a másik meg az ellenkezőjét. Akkor hogy is van ez?
Én nem tartom maga fotósnak, nem is lényeges, de ahogy más eszközöknél, itt sincs olyan, hogy legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!