Milyen olcsóbb éjjellátó-távcsövet válasszak csillagok nézegetésére?
Egyszer volt nálam egy ilyen távcső féleség, amivel felnéztem az éjszakai égboltra és kb 20-szor több csillagot láttam mint szabad szemmel. Pedig csak egy ilyen kis egyszerű távcső kinézete volt, semmi extra. Lehet hogy éjjellátó, infra, vagy valami egyéb spéci cucc volt?
Mindenesetre keresnék valami olcsóbb távcsövet, amivel hasonló élményt szerezhetek magamnak. Nem kell feltétlen hogy bolygókat is tudjak nézni vele, a csillagok viszont nagyon vonzanak.
Ilyesmi kinézetű volt:
(nem ez volt az)
Mit jelent az "olcsóbb"?
Egy egyszerű binokulárral is már sokkal több csillagot láthatsz, mint szabad szemmel.
A legolcsóbb 30-40 ezres teleszkóppal is már láthatod pl. a Jupiter sávozottságát és a holdjait.
Éjjellátó = infravörös (hőérzékelő)
Neked a csillagok nézegetéséhez nem ez kell.
.
A csillagok általában éjjel láthatók, de már a középkorban is tudták, hogy mély kút aljáról nappal is láthatók a csillagok.
.
A többit előttem leírták.
Köszi a válaszokat.
Mégis, aki jobban ért hozzá mint én, tudna küldeni pár linket kb 30 ezres kategóriában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!