Melyik a legjobb objektív?

Figyelt kérdés
Van egy nem túl fiatal Nikon D-40 fényképező gépem. Az én szintemhez ahol járok tökéletesen megfelel, viszont szeretnék egy új objektívet rá. Elsősorban a kutyáim fotózására használnám, így fontos, hpgy szépen elmossa a hátteret, de a kutya éles maradjon. Mivel csak hobbi szinten szeretnék fotózni, így egy alacsony árkategóriás, kezdőbb/haladóbb objektívet keresek. Tisztában vagyok az objektívek árával, de sajnos a jelenlegi helyzetben 50-100 ezrem lenne rá. Tudnátok segíteni?

2022. aug. 21. 18:03
 1/10 anonim ***** válasza:
38%
Magad is beláthattad volna, hogy ez így marhaság. Olyan minőségű képet szeretnél, amit drága objektívvel és jobb géppel lehet lőni, de egy antik darabbal és olcsó objektívvel. Ilyen kuglóf nincs.
2022. aug. 21. 18:08
 2/10 A kérdező kommentje:

Pár héttel ezelőtt, néztem egyet 40 valahány ezervolt. Fix 30 mm-es volt (talán), de mivel semmire nem emlékszek belőle, így sajnos itt kötöttem ki. Nekem az tökéletesen megfelelt volna, de akkor még nem voltam rákényszerülve, hogy megvegyem.

2022. aug. 21. 18:11
 3/10 anonim ***** válasza:
69%
Portrézni olcsóbb is jó, mozgásban levő éles kutya és életlen háttér kombinációhoz a 70-200/2,8-at ajánlja majd mindenki. De nem tudom, a D40 felnő-e ehhez a feladathoz.
2022. aug. 21. 18:18
 4/10 A kérdező kommentje:

Beállított képekhez keresek portré objektívet. Amit fent is írtam, hogy néztem, az is portré objektív.

(Ez kimaradt)

2022. aug. 21. 18:27
 5/10 Mojjo ***** válasza:
64%
Egy olcsó 50mm F1.8-assal lehet ilyen kuglófot sütni :)
2022. aug. 21. 18:31
 6/10 anonim ***** válasza:
37%

Mint Mojjo. Ez a legócóbb. Én mondjuk egy 85/akármennyiset használnék inkább, de az Nikonnál is biztosan van egy nyolcvanas.

Szerintem olyan kutyatulajdonos nincs, aki ne akarná mozgásban is lekapni a fogadott, de édesebb, mint az édes gyermekét. De nekem nem baj, ha olyan lencsét veszel, ami mozgásra nem jó.

2022. aug. 21. 20:28
 7/10 anonim ***** válasza:
78%
Nikkor AF-S 85 mm f/1.8 G bár nem tudom ez kompatibilis-e a gépeddel. Ez egy erre a célra nagyon kis kedves objektív. És nem is drága újonnan sem.
2022. aug. 21. 20:59
 8/10 A kérdező kommentje:

Fedező kanjaim vannak és ahhoz szeretnék profibb képeket készíteni, ezek a képek pedig előre beállítottak, mivel nem mindegy, hogy hogy áll a kutya lába, feje, hol van a test súlya. Ezeket be kell állítani és csak utána lehet lefényképezni

2022. aug. 22. 10:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen fajta, de hasonló célból nekem a 7-es válaszomban jelzett típus vált be. Egy nagyon kellemes objektív.
2022. aug. 22. 10:48
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Lehet érdemes lenne egy fotóst megkérni erre, aki ezzel foglalkozik...
2022. aug. 25. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!