Víz alatti kamera = vízálló kamera?
Most szeretnék venni a gyereknek egy víz alatti kamerát, de nem akarok több 10.000-et költeni rgy ilyenre. Kinéztem egy ilyet:
Az van odaírva, hogy vízálló. Ez azt jelenti, hogy víz alatt is lehet vele kamerázni?
Normál esetben azt jelenti, de hogy erre mennyire igaz, azt nem lehet tudni. Valószínűleg nagyobb probléma lesz a felvétel minőségével. Amúgy itt olcsóbbnak tűnik:
Nem, nyilván a 30 méter mélységig úgy értendő, hogy ha a víz felett tartod, addig lát le... 🙃
Mi lenne, ha elolvaanád a lwírást?
Az van rajta hogy 12 méterig vízálló igaz ez nincs egyértelműen leírva. Mint hogy a 12M bármit is jelenthet.
Én kétlem hogy 5-6 métert is kibírna egy ilyen de a gyereknek hülyéskedni jó lehet. Másra nem nagyon.
Ha megbízhatót akarsz akkor tényleg kell rá szánni 50 ezret de még az sem ihaj-csuhaj....
Ezek a kamerák vízállóak, egy medence/vízpart nem szokott nekik gondot okozni. Arra kell nagyon figyelni, hogy a tok szigetelése ne sérüljön, ne kerüljön kosz/homok a szigetelés és a kamera közé, ami miatt beszivároghat a víz. Illetve a sós (tenger), illetve klóros (uszoda) víz sem használ a szigetelésnek, érdemes alaposan leöblíteni, ha ilyen helyen használjátok, hogy minél tovább tartson.
Hogy ennek a kamerának milyen a képminősége, azt nem tudom. Nagy csodára ne számíts. Komolyabb kamerával sem lesz a legjobb a víz alatti felvétel. A víz tisztasága se mindegy, mert egy sűrű, koszosabb vízben (mint a legtöbb magyar élő vizünk), nem nagyon van 20 centinél nagyobb látótávolság víz alatt. De ha a víz tisztább, akkor is kevesebb a fény a víz alatt, egy olcsóbb kamera meg nehezebben küzd meg a kevés fénnyel.
Szóval játszani jó lesz, de nem nagy csoda.
Szervusz!
A fotón: egy KAMERÁT látunk, VÍZÁLLÓ házban.
A leírás, törtmagyarul: Sport videokamera június Dare 50i egy vízálló ház, amely lehetővé teszi, hogy lőni mélységben akár 30m.
(Tehát csak tok???)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!