Milyen beállitással a legjobb minőségű az objektiv?
"@9: Az volt a kérdés, hogy milyen beállítások mellett adja a legjobb képet az adott objektív, nem az, hogy milyen az objektív minősége."
Szerintem erre válaszolt:
"Milyen beállitással a legjobb minőségű az objektiv?"
10. Nem, nem az volt a kérdés. Egyáltalán nem az! És tud valaki egzakt meghatározást a jó képre? Én nem! Nagyon vacak géppel is lehet olyan képet készíteni, amivel világhírű leszel, és harminc milliós szettel is vacakot.
Ha szigorúan csak a technikai részét veszem, akkor is az obi csak egy dolog. Filmes világban működtem sokáig, digitálisat kevésbe ismerem. De ahogyan a betöltött film, úgy az érzékelő típusa, milyensége is meghatározó.
Lehet fantasztikus lencse a birtokomban, de olyan gépre teszem, amelyik gyenge fényviszonyok mellett csak zajos képet tud produkálni, akkor semmit sem érek a csúcsminőségű obival. Ha a gép nem tud hosszú expozíciót, akkor hiába a drága optika, hiába a jó szenzor, sötét lesz a kép.
De mindegy, ti jobban értetek hozzá. Legyen igazatok.
@14: Nem biztos, hogy a fényképezéshez értünk jobban, csak a szövegértés megy, neked meg úgy tűnik, nem. Egyértelmű mit akar kérdezni a kérdező, az, hogy te értetlenkedsz jobbra-balra, nem a fotós tudásod mércéje, de vannak bajok, az biztos.
Egyébként a képminőség nem egyenlő a jó képpel, az, pedig hogy egy objektív milyen beállítások mellett adja a legjobb képet, azt jelenti, hogy milyen beállítások mellett a legjobb a vonalélessége, a kontrasztja, legkisebb a kromatikus aberráció, a vignettálás, egyéb nem kívánatos szirszarok. Nem is olyan nehéz megérteni, ha az ember akarja, ugye? :)
Én úgy látom, hogy a kérdező két külön kérdést fogalmazott meg.
Vagy ha úgy tetszik rosszul tette fel először a kérdést.
Minden rossz kérdés megérdemli a rossz választ amiért nem korrekt támadni a válaszadót.
Olyan mint 2 kiló csirkecombot kérni amikor csak 2 darabot akarsz utána meg lehülyézni az eladót aki két kilót hoz.
Tessék odafigyelni a kérdés megfogalmazásakor!
Még precízen megfogalmazott kérdésre is mehetnek félre válaszok, nem hogy így...
Sajnos igazad van.
Jellemző hogy először a kérdést kell kitalálni és arra a választ csak azután lehet leírni. :-/
A másik jellemző, hogy a kérdés egy megoldás megvalósítására vonatkozik. Mi meg elképzelni sem tudjuk hogy milyen problémára lehet az megoldás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!