Olympus omd-m10 III gépre milyen objektivek mennek?

Figyelt kérdés
pontosabban az olympuszon belül minden objektiv paszol az M10 III szériához? illetve más márkának jó rá az objektíve?

2022. jún. 25. 12:26
1 2
 11/13 Mojjo ***** válasza:

Ittnem az ár/érték arány a lényeg, hanem az, hogy ez két totál más objektív, totál más felhasználásra, amivel totál más képeket lehet készíteni. A 30mm-essel a háttér jóval szélesebb, tágabb lesz, a 60mm-essel szűkebb, nagyon más látványt ad a kettő, akkor is, ha ugyanaz a téma ugyanakkorára van leképezve a képen. A 60mm ezen túl alkalmasabb rovarok, élő kis izék fényképezésére, mert kevésbé kell belemászni az arcukba.

Én nem szoktam bogarászni a makróval és sokkal jobban szeretem, ha szélesre lehet húzni a hátteret, más meg pont fordítva van mindezzel. Egyéni preferencia kérdése. De én a helyedben egyiket sem venném, hanem egy közgyűrűsort, és kipróbálnám, mi is kell nekem.

2022. jún. 26. 13:20
 12/13 anonim ***** válasza:
Veszel szinte ingyé egy 14-42-t, azzal kitapasztalod a 30mm-es latószöget, aztán eldöntöd.
2022. jún. 26. 13:52
 13/13 Mojjo ***** válasza:

Inkább egy Panasonic 12-60 (a Lumix, nem a Leica), azt mindig lehet használtan találni, nagyon jó lencse önmagában is, na meg a 60mm-t is ki lehet próbálni vele. Meg egy közgyűrűsor, mert az egész nem ér semmit próbálgatás téren, ha nem tud makrózni vele.

Mondjuk szerintem egy 12-60 + közgyűrűsor eleve kitart nagyon nagyon sokáig, az emberek 99%-nak emellett nincs valódi szüksége dedikált makróobjrktívre.

2022. jún. 26. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!