Problémák EQ5 GoTo mechanikával kapcsolatban?
Néhány napja vettem egy EQ5 GoTo mechanikát, de eddig nem igazán sikerült működésre bírnom.
Egyrészt miután megadok minden adatot neki (szerintem helyesen), nem jó helyre megy. A koordinátákat Google-ből kinéztem, a time zone +02:00, a dátumot és az időt is jól beállítom, de full más helyre viszi a távcsövet. Valakinek valami ötlet, mit ronthatok el?
Másrészt pedig sokszor beakad a távcső a mechanika lábaiba, és a mechanika sokszor úgy forog el, hogy a kábelei megfeszülnek. Ennek a kiküszöbölésére van valami módszer?
A válaszokat előre is köszönöm!
Igen, valószínű, hogy user error lesz, csak azt nem tudom hol rontom el. A mechanika biztosan jól áll, volt már előtte távcsövem, tudom hogy kell beállítani egy ekvatoriális mechanikát.
A kézivezérlőn ugye kiválasztom a verziót, megadom a koordinátákat, időzónát, dátumot és időt. Aztán a star alignmentnél kiválasztom pl az Arcturust, a távcső meg full más irányba indul el. Többször is próbáltam, egyszerűen nem tudom mi lehet a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!