Melyiket választanád?

Figyelt kérdés

Főként a természetfotósok véleménye érdekelne, de bárki szóljon hozzá.

Van egy Canon eos R6 géped, és mellé, szeretnél egy új tele objektívet. Eddig 100-400mm Let használtál, első generációsat.

Maximum egymillió forint a keret. Milyen obit vennél?

Egy 300 mm 2.8 L használtan (legelső fajta)

Sigma 150-600 sport vagy contemporary.

Vagy inkább a zoom minőségén spórolni, és a contemporary változat, plusz a 300 2.8?

Vagy valami egészen más lencsét választanátok?

2022. máj. 13. 00:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én azt választanám amire szükségem van. Természetfotó... Egy kicsit tág fogalom, nem?

Makró? Madarak száz méterről? Antilopcsorda közelről? Tájkép?

Mire van szükséged, azt meg tudod határozni?

2022. máj. 13. 07:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Madarak és vadak fotózása. Lesből főleg, de akár cserkelve is. Építeni akarok saját fotós lest, de nem vagyok nagy szaki, úgyhogy nem tudom, hogy kell az ilyet
2022. máj. 13. 11:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha elég ha 300mm akkor a kettő közül ez el is dőlt.

A Sigmát hadd fejtsem ki bővebben mert próbáltam mindkettőt.

Nem jobb annyival a Sport, mint amennyivel drágább. Néha a C-nek (hadd rövidítsem így ezentúl) jobb a fókusza és a rajzolata is. Az S javára írható, hogy vízálló. Hátránya, hogy dögnehéz a C-hez képest. Ami lesen nem probléma, de… gondolom fedett lest szeretnél, ebben az esetben nem kell feltétlen teljesen vízállónak lennie, hiszen nem fog 2-3 órás esőt kapni, és ilyen értékű obikat már amúgy is illik védeni valamilyen módon. Az S a maga 3 kilójával nem az ideális objektív cserkelésre. A C “csak” 2kg. Nem tűnik nagynak a különbség, de egy nap alatt már nem mindegy.

2022. máj. 16. 18:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Szerintem inkább a sigma ct fogom venni. Köszi
2022. máj. 16. 22:32
 5/5 A kérdező kommentje:
És azt elfelejtettem kérdezni, hogy milyen a 150 600as fókusza? Jól megtalálja a témát? Tudja követni a dolgokat rendesen?
2022. máj. 17. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!